May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

India, îngenuncheată de COVID-19. Cadavrele au ajuns să fie incinerate în parcuri și parcări

2 min readSistemul de sănătate din India se prăbușește sub vălul de infectări și decese asociate cu COVID-19. Crematoriile abia mai fac față și cu greu se mai găsesc lemne folosite pentru ruguri.

Se lucrează 24 de ore din 24. În capitala New Delhi, poliția le-a cerut autorităților locale să găsească urgent spațiu pentru victimele care trebuie incinerate. Numărul total de îmbolnăviri a trecut de 18 milioane. Aproape 390.000 au fost anunțate în ultimele 24 de ore, un dureros record mondial.Sam Kiley, corespondent CNN: “Mă aflu la crematoriul Seemapuri. Trebuie să vă spun că a fost o zi lungă și îngrozitoare. Numai în această zonă chiar acum ard trupurile neînsuflețite a 50 de oameni. Au fost și 150 de oameni decedaţi aici. Ultimele cifre arată că în acest oraș New Delhi sunt arse în fiecare zi aproape 600 de victime.”Imagini sfâșietoare sunt la tot pasul în capitala New Delhi. Aproape fiecare familie din oraș e în doliu.Clarissa Ward, CNN: ”În orice direcție privești, vezi trupuri neînsuflețite. Sincer, n-am mai văzut niciodată așa ceva. Oamenii de aici spun că înaintea acestui val de COVID incinerau 7-8 persoane pe zi. În schimb, numai astăzi au ars deja 55 de ruguri și nu e nici măcar miezul zilei.”
Crematoriile improvizate au apărut peste tot, în parcuri, în parcări, pe unde se găseşte un petec de pământ liber. Sunt 400 de locuri de incinerare doar la Delhi. Dar poliţia a cerut autorităţilor să găsească şi alte spaţii.Zi de zi şi ora de ora continua goana după oxigen. Oamenii stau la cozi, fără să fie siguri că apuca să-şi umple buteliile cu gazul vital.O organizaţie caritabilă religioasă a improvizat un centru unde bolnavii primesc oxigen direct din vehiculele cu care sunt aduşi. Această femeie este în stare de inconştienţă. Disperat, fiul ei a încercat să o resusciteze în permanență.De sâmbătă, toţi adulţii de peste 18 ani se pot vaccina. India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Sunt temeri însă, că nu vor fi sufieciente doze disponibile, pentru că numărul celor care ar urma să fie imunizaţi este imens – 800 de milioane conform estimărilor. Până acum doar 2 la sută din populaţia ţării a fost vaccinata cu două doze dintr-un ser anti-Covid.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.