May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie

2 min readDe Monica Palade.Publicat: 30.04.2021, 19:17.
Actualizat: 30.04.2021, 19:17

După 13 ani petrecuţi în congelatorul de la morga din Valencia, Dumitru Ionescu, un român care a murit în Spania, a fost în sfârşit găsit şi îngropat de familie.  

După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007 de mai mulţi copii care se jucau într-o râpă din Moncada. Deşi trupul era mutilat, legiştii au stabilit că românul murise din cauze naturale, în urmă cu două luni înainte de a fi găsit.
Deşi nimeni nu mai ştia nimic de el din 2007, familia i-a raportat dispariţia abia în 2019, scrie elperiodicodearagon.com. Testele ADN efectuate de specialişti cu ajutorul fiicei bărbatului au scos la iveală identitatea adevărată a lui Dumitru. Până atunci toate încercările autorităţilor în vigoare de a-l identifica pe bărbat au eşuat.

Căutat după 12 ani de la dispariţia sa

Abia acum doi ani, familia lui Dumitru Ionescu a depus o plângere privind dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului. Analizele au confirmat coincidență de 1010% între profilul genetic al fiicei și al bărbatului găsit. Prin urmare, la sfârșitul anului trecut, cadavrul găsit a fost identificat ca Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morții sale.
Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămășițele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei cremonii restrânse pe 23 aprilie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.