May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V intenționează să dea în judecată Autoritatea de Reglementare din Brazilia pentru defăimare

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 30.04.2021, 09:28.
Actualizat: 30.04.2021, 09:28

Dezvoltatorul rus al vaccinului Sputnik V a declarat, joi, că va da în judecată Autoritatea de Reglementare din Brazilia (Anvisa) pentru defăimare, aducând acuzaţii că au fost răspândite cu bună știință informații false.

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V intenționează să dea în judecată Autoritatea de Reglementare din Brazilia pentru defăimare Profimedia Images

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V intenționează să dea în judecată Autoritatea de Reglementare din Brazilia pentru defăimare

Consiliul de administrație al Anvisa a respins luni cererile de aprobare a importului Sputnik V. Gustavo Mendes, managerul medicamentelor și produselor biologice Anvisa, a declarat că există dovezi că un adenovirus utilizat în vaccin ar putea să se reproducă și că acesta este un defect grav al serului.

Vectorii virali sunt utilizați în mod obișnuit pentru a transporta informații genetice pentru o proteină de la un agent patogen – în acest caz, noul coronavirus – care va provoca un răspuns imun la destinatarul vaccinului, conform Reuters.

Citește și:

Acuzaţii grave la adresa Sputnik V: Brazilia susţine că fiole din vaccinul rusesc conţin un virus viu al răcelii

Care este poziţia celui care a dezvoltat Sputnik V

Denis Logunov, care a dezvoltat Sputnik V la centrul Gamaleya din Rusia, a negat marți că cele două adenovirusuri utilizate pentru producerea vaccinului ar putea fi reproduse. Contul oficial de Twitter al Sputnik V l-a citat joi pe Mendes, care a citat rezultatele testelor rușilor la o ședință publică de luni, ca bază pentru refuzul unei licențe de import.
“După admiterea autorității de reglementare braziliană că nu a testat vaccinul Sputnik V, Sputnik V întreprinde o procedură de defăimare în Brazilia împotriva Anvisa pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor false și inexacte”, a spus tweet-ul Sputnik V. “Anvisa a făcut declarații incorecte și înșelătoare fără a fi testat vaccinul Sputnik V”.
Anvisa nu a răspuns imediat cererii de a comenta situaţia. Protocoalele standard ale agenției pentru aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19 implică analiza propriilor teste și studii clinice ale dezvoltatorilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.