May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum petrec românii de 1 mai şi Paşte. De la pelerinaje în Bucovina sau obiceiuri în Maramureş, la tradiţionalele “la munte şi la mare”

2 min readVideo

Pentru cei care duc dorul concediilor, acest weekend mai are o semnificaţie. Este prima zi a Minivacanţei de 1 mai şi de Paşte – în adevăratul sens al cuvântului, căci anul trecut eram în stare de urgenţă şi nu prea am putut să ne bucurăm cu adevărat de aceste sărbători.

La malul mării soarele va fi generos spun meteorologii. Turiştii au început să ajungă încă de ieri. Staţiunile Mamaia şi Vama Veche sunt şi anul acesta punctele fierbinţi de pe litoral.
Cel puţin 35.000 de turişti vor ajunge de sărbători pe litoral, iar mulţi au furat deja startul.

Petrecerile au reguli şi în acest an. Beach-barurile şi terasele se închid la ora 22, iar masca rămâne obligatorie chiar şi pe plajă. Petrecerile de noapte se mută în timpul zilei aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, iar muzica va fi în surdină.

Cei care ajung în acest weekend la mare se pot chiar vaccina la centrul din Pavilionul Expoziţional Constanţa. Nu au nevoie de programare, doar de buletin.
Mini-vacanţa de Paşte şi 1 Mai, la munte
Şi la munte turiştii se pregătesc de distracţie, mai ales că pe pârtii este încă zăpadă.

Spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă, administratorii pârtiilor au prelungit sezonul pe toată durata vacanţei de 1 Mai şi Paşte.

Paşte tradiţional în Maramureş
Pentru mulţi, Sărbătoarea Învierii se petrece în familie dar nu neapărat acasă.

Tihna, tradiţiile şi frumuseţea zonelor din nordul ţării au atras şi în acest an mulţi turişti. La pensiunile din Maramureş gazdele îşi primesc oaspeţii cu mesele întinse.

Pelerinaje în Bucovina
Rămânem în nordul ţării dar trecem în Bucovina, o altă zonă unde tradiţiile sunt sfinte.
Aproape 10.000 de turişti dornici să participe la slujbele oficiate la mănăstirile şi bisericile de aici şi-au anunţat deja sosirea.
Localnicii şi-au pregătit gospodăriile şi pensiunile pentru sosirea oaspeţilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.