May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ce mai iau românii de acasă atunci când pleacă în străinătate. Aeroporturile din ţară luate cu asalt şi la sosiri

3 min readVideo

De Alex Prunean.Publicat: 30.04.2021, 21:08.
Actualizat: 30.04.2021, 21:08

Aeroporturile din ţară au prins viaţă, brusc. La Plecări sau la Sosiri, peste tot a fost aglomerat. Oamenii vor să fie alături de cei dragi de sărbători, aşa că sunt dispuşi să stea chiar şi în carantină pentru asta. Cu geamantane pline cu bunătăţi, mulţi au plecat spre copiii lor din diaspora. Cei care visează la vacanţe, caută portiţe în lista galbena. Bulgaria e, de acum, încă o variantă. Renunţă la restricţiile de călătorie.

Vezi și

Au fost cozi interminabile azi la terminalul sosiri din Otopeni. Fără nicio regulă. Mirela Budrigă ne-a scris pe Fii Observator despre şocul trăit când a intrat în aeroport.
Mirela Budrigă: “Este un pericol, abia se poate respira. Vă spun sincer. Dacă acum ţi-ar fi luat temperatura, picai. Ne uitam în faţă, ne venea rău, ne uitam în spate, ne venea şi mai rău”.

Iar cei veniţi din ţări de pe lista galbenă acceptă şi carantina, numai să fie cu cei dragi de sărbători.

Citește și:

Schimbări pe Aeroportul Otopeni. Reducere majoră a ghișeelor de check-in și a porților de îmbarcare
Investiție de 30 de milioane de lei pentru ca Aeroportul din Timișoara să se ridice la standarde europene

– Mereu e bine să fii acasă.- Cât o să staţi? – Două săptămâni. Stau carantină şi plec.
Cele mai multe zboruri au sosit azi la Bucureşti din Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie şi Austria.
Ana Maria Celoiu: – De când nu aţi mai venit în România?- De la Crăciun din 2019- Stăm 4 zile, apoi plecăm.

Aglomeraţie mare şi la plecări
La terminalul plecări, cele mai multe drumuri tot către familie duc. Părinţi care acceptă izolarea la destinaţie, în schimbul revederii copiilor şi nepotilor după un an de zile.
“Mergem la fecior şi la noră şi la nepoţel de 3 luni…nu au putut să vină că sunt şi mici, serviciul.- Ce le duceţi bun de acasă?- Le duc de ale noastre, româneşti.
Într-un colţ al aeroportului din Cluj, o doamnă înghesuie în bagaj pachetele de carne congelată.

Violeta: “- Uite, până şi fasole îi duc. Trebuie să i-l duc înghetat, cârnaţi, mici, şuncă, de toate. Am şi drob făcut, stai liniştit”.
Doamna Violeta s-a stabilit cu toată familia la Bergamo, în Italia, de mai bine de 20 de ani. A venit în ţară pentru câteva zile, iar la întoarcere, a plecat cu valiza atât de plină, încât a depăşit cu mult limita de kilograme permisă.

– La ce aţi renunţat?- La ceva carne de miel, la ce?- Acum să cântărească să vedem dacă sunt kilogamele care trebuia să le scot din geantă. Un miel. Avea 42 şi trebuie 32.
Înainte de a porni la drum, trebuie să ştiţi că multe ţări frecvent vizitate de români au încă restricţii în vigoare. În italia spre exemplu, este necesar un test PCR negativ la intrarea în ţară, iar după 5 zile de izolare, se cere o nouă testare. Şi în Germania e obligatoriu testul PCR, dar perioada de izolare este de 10 zile, iar spre Franţa se poate zbura doar dacă este vorba despre o călătorie esenţială.
Cei care au ales o vacanţă exotică au ales zboruri spre Egipt. Din Cluj, pleacă zilnic 4 curse catre Hurghada, inclusiv în noaptea de Înviere. Începând de mâine, şi Bulgaria renunţă la restricţii şi primeşte turiştii vaccinaţi, vindecaţi de COVID sau cu test PCR negativ.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.