May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cât costă să „închiriezi” un bucătar care să îți gătească de Paște. Tot mai mulți români fac asta

2 min readPentru un Paste cu ștaif, cei care vor să facă impresie în fața invitaţilor cheamă acasă bucătari profesionişti. Costă câteva sute de euro, însă preparatele depăşesc orice aşteptare.

Într-o familie din Baia Mare, meniul conţine – după preferinţele clienţilor – friptură de vită flambată şi piure de mazăre aromatizat cu mentă.Daniel Ardelean, chef: “Clienţii mei sunt pasionaţi de vită şi rață. Am pregătit un muşchi de vită flambat în coniac şi un piept de raţă aromatizat cu cimbrişor. Pe lângă am mai pregătit şi morcovi baby, sparanghel, ciuperci cu rozmarin şi sos de vin dulce.”
Vlad Simanovszky: “Pentru că totul să fie perfect, alegem să lăsăm pe mâna profesioniştilor.” Roxana Simanovszky: “Îmi este mai uşor astfel pot să le acord mai mult timp copiiilor şi invitaţilor când avem mese mai mari.”
Bucătarul îşi cumpără singur materia primă iar clientul decontează în plus 50 de euro pe oră pentru manoperă.

Cu gândul la vacanţele de vară, o familie din Cluj-Napoca a preferat anul acesta de Paşte specialităţi din bucătăria grecească.
Paul Andrei, bucătar: “Pregătim un preparat care se numeşte saganaki, vine din zona Greciei. Acesta conţine ceapă esalot, ardei iute, creveţi, scoici, brânză feta – o brânză din lapte de oaie, pătrunjel, roşii şi ulei de măsline.”
Alina Ceclan, client: “Nu este prima dată când lucrăm cu personal cook. Ne-a plăcut şi data trecută. Ştim la ce să ne aşteptăm, ştim că este o experienţă deosebită.”
Totul, pentru 450 de lei – în acest caz. Cei care oferă astfel de servicii spun că domeniul nu este foarte dezvoltat, însă are potenţial de creştere.
Dan Ciulea, manager bucătari personal: “Oferim o experienţă culinară, nicidecum o simplă masă, şi atunci clienţii noştri sunt preponderent cei care au experienţe atât culinare cât şi experienţe din călătorii. Acum, cu pandemia, prin personal cook, i-am ajutat să redescopere locurile sau să descopere locuri noi.”Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.