May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Preotul Constantin Necula dezvăluie care este secretul lemnului Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul

2 min readVideo

Doi oameni ai Bisericii s-au întâlnit pentru a vorbi despre Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul: preotul ortodox Constantin Necula şi preotul catolic Francisc Doboş.

Vezi și

Preotul Constantin Necula dezvăluie tainele Crucii pe care a fost răstignit Iisus.

Constantin Necula: Când l-au răstignit pe domnul Iisus există două legende ale Sfintei Cruci. Pe de-o parte, că au luat lemnul unei mese făcută de Iosif, pe care o lăsase în grija meșterului care-l învățase să fie lucrător în lemn, pentru că atunci se reconstruia templul. Iar lemnul acela fusese pus pentru a susține ușa. Era prea greu, l-au dat jos. Ca să-și bată de joc de Iosif, l-au pus să facă o masă, iar lui Iosif i-a ieșit. Masa aia, fiind foarte grea, nu a putut s-o ducă în Nazaret. A lăsat-o acolo unde este Mănăstirea Sfintei Cruci.

Constantin Necula: După a doua teorie, pentru a-l batjocori pe Cristos, l-au răstiginit pe un braț de lemn care făcea trecerea dinspre Ierusalim spre Gheena. Pe lemnul acela era toată scursura de gunoi a Ierusalimului. Nimeni nu știa, în schimb, că e o bucată din lemnul Pomului Cunoașterii din Mijlocul Raiului. Asta e taina.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.