May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministrul Educaţiei: Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două

2 min readMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este ”un pas important spre revenirea la normalitate”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Hepta/Mediafax/Eduard Vinatoru via Hepta

Cursurile se vor relua în format fizic, începând din 5 mai, după două scenarii.
Ministrul Educației a spus că cele două scenarii reprezintă un pas pentru revenirea la normalitate

Sorin Cîmpeanu a anunţat că joi 1.731 de localităţi au rata de infectare sub 1 la mie şi totşi elevii ar putea merge fizic la şcoală, iar 1.450 de localităţi au incidenţă mai mare. Doar o comună mai este în carantină, potrivit ministrului.

”Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus munărul scenariilor la două. Practic, pragul de 1 la mie face diferenţa între scenariul verde (…) este vorba despre 1.731 de localităţi în acest moment şi scenariul doi (…) un număr de 1.450 de localităţi, peste 1 la mie”, a declarat, joi seară, la TVR, Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

Cum revin elevii la școală, începând din 5 mai. Cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate

Ministrul a mai precizat că o altă noutate din ordinul comun semnat joi este că vor merge la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750 de elevi din învăţământul special.

”Un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înţelegere în cele din urmă (…) Este vorba despre elevi care au nevoie de (…) lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz online şi nici acasă”, a mai declarat ministrul.
Potrivit acestuia, în prezent în România există o singură comună care este în carantină, care va ieşi în 2 mai, deci înainte de reluarea cursurilor.
Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă a fost semnat joi, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, din 5 mai, cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate, mai exact dacă ea depăşeşte sau nu 1/1000 de locuitori.
Totodată, se permite organizarea orelor remediale cu prezenţa fizică a elevilor dacă localitatea nu este în carantină, dar şi participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la cursuri, cu aceeaşi condiţie, ca localitatea să nu fie în carantină.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.