May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Manelistul Dani Mocanu, condamnat la șase luni de închisoare cu executare

1 min readManelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare. Acestuia i se impută infracțiunea de incitare la ură sau discriminare pentru o melodie postată pe YouTube.

De asemenea, YouTube este obligată să înlăture videoclipul melodiei, precum şi toate videoclipurile conexe.Decizia nu este însă definitivă.În rechizitoriu, procurorii au menționat: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 $, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.În iulie 2019, o melodie a lui Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.
Potrivit reclamanților, piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor“.Până la momentul redactării acestei știri, piesa în cauza, intitulată ”Curwa”, se află încă pe platformă, reușind să strângă în total peste 22,6 milioane de vizualizări.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.