May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Imagini dramatice din India, unde pacienții COVID mor pe capete din cauza lipsei de oxigen

2 min readCoşmarul COVID pare fără de sfârşit în India, unde au fost anunţate alte recorduri, în privinţa infectărilor şi deceselor: aproape 380 de mii de noi cazuri de coronavirus și 3.645 de morţi, în doar 24 de ore.

Multe ţări s-au grăbit să trimită ajutoare, ventilatoare, echipamente de oxigen, chiar şi unităţi de producţie a oxigenului pentru terapie. Miza sunt vieţile a numeroşi bolnavi. Pentru mulţi nu se găsesc locuri în spitale. Dar inclusiv spitalele duc lipsă de oxigen pentru terapie.Buteliile cu oxigen, cilindrii, cum le numesc indienii, sunt indispensabile pentru viaţa bolnavilor în stare gravă. Dar este nevoie să fie reumplute la fiecare două ore.Harshit Khattar, rudă a unui pacient: ”Spitalul e foarte departe şi nu te primesc dacă nu aduci oxigen. Bunica şi mamă sunt în maşină.”
În altă parte a oraşului, altă coadă pentru oxigen. Dar acolo nu au ajuns rezervele aşteptate. Unii s-au aşezat la rând de la trei dimineaţa. După 8 ore încă aşteptau.New Delhi este în lockdown acum, dar guvernul este criticat că a luat măsuri prea târziu. Mai mult, a permis continuarea mitingurilor electorale.O organizaţie caritabilă încearcă şi imposibilul pentru a le aduce oxigen unora dintre bolnavii în stare gravă, pe care nu are cine să-i ajute.Mangerul unui spital a decis să achiziţioneze propria unitate de producţie care să-i procure oxigenul necesar. A cumpărat-o din Turcia şi speră că va veni şi va fi instalată în câteva zile.Şi Marea Britanie a livrat câteva mini fabrici de oxigen, unităţi complete de producţie a gazului vital pentru terapie medicală.Numai că zeci de mii de bolnavi, care se lupta să respire de la o oră la alta, nu mai pot aştepta zile, sau săptămâni. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.