May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vânzările de uscătoare de rufe au explodat în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus şi a poluării

2 min readVideo

De Andra Mitu.Publicat: 22.04.2021, 21:14.
Actualizat: 22.04.2021, 21:17

Vânzările de uscătoare de rufe au explodat în anul pandemiei. S-au vândut aproape 70 de mii de astfel de aparate, mult mai multe decât în alţi ani. Interesul în creştere al românilor pentru acest tip de electrocasnice este pus de specialişti şi pe seama poluării.

Vezi și

Românii au cumpărat aproape 70.000 de uscătoare de rufe, în 2020.

“Pe vremea bunicii mele, hainele se uscau afară, pe gard, la minus 10 grade și miroseau a proaspăt şi curat”, este o părere.

Acum, uscătoarele de rufe se vând ca pâinea caldă: “Au apărut modele noi pe piață, modele care atrag privirea, sunt utile. Cred că comoditatea de a înşira lucrurile prin casă, apoi lipsa timpului şi oricum pandemia ne-a schimbat modul de viață, clar”.

Citește și:

Noua lege europeană a „dreptului la reparație” prevede ca electrocasnicele să poată fi reparate timp de zece ani

Pe lângă toate, şi poluarea îi determină pe cumpărători să scoată bani din buzunar.

Adrian Negrescu, consultant economic: Praful şi noxele au făcut că în multe cazuri uscarea tradiţională a rufelor să nu mai poată fi posibilă. Au căutat soluţii optime pentru a evita mucegaiul, alergiile şi bolile respiratorii.
Unde-i cerere e rost şi de profit. Mai ales că uscătoarele nu-s deloc ieftine. Preţurile variază între 1.500 de lei şi 4.500 de lei.
Radu Bătrânu, mk manager companie electrocasnice: Anul trecut am vândut peste 6000 de unităţi pe o piaţă într-o creştere accelerată. În primele două luni ale acestui an am vândut, deja, 2000 de unităţi.

Cosmin Burducea, director magazin: Avem o creștere undeva la 20-30 la sută cu tendinţă de creștere în continuare.
Românii au cumpărat aproape 70.000 de uscătoare de rufe, în 2020
În total, în 2020 s-au vândut aproape 70 de mii de uscătoare de rufe, în valoare toată de 150 de milioane de lei. În urmă cu doi ani erau vândute doar 42 de mii de unităţi.
Andreea Răducanu, consilier vânzări: Clienţii au căutat produse care să le ofere un grad mai mare de siguranță și de igienă, modele care au un consum mic energetic și o clasă tot mai bună.

Experţii se aşteaptă la vânzări record pentru acest an, mai ales că acum au fost incluse şi în programul Rabla. Doritorii pot primi de la stat 400 de lei sau 500 de lei, în funcţie de clasa energetică aleasă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.