May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Industria IT din România scrie istorie. Românul Daniel Dineş şi UiPath, exemplu al succesului: “Am pornit cu 10 oameni, într-un apartament”

2 min readVideo

Industria IT din România scrie istorie. UiPath scrie istorie pe Wall Street şi devine prima companie românească listată la bursa din New York. Fondatorul start-upului, Daniel Dineş, a sunat celebrul clopot.

Vezi și

În prima zi de tranzacţionare, UiPath a reuşit să strângă 1,3 miliarde de dolari şi cel mai mare acţionar al Tesla a cumpărat deja milioane de acţiuni.
Românul Daniel Dineş, un exemplu al succesului

Este sunetul succesului pentru românul Daniel Dineş, cel care a creat un imperiu din inteligenţa artificială şi robotizare software. În prima zi în care compania a fost listată pe bursa de schimb din New York, UiPath a reuşit să vândă aproape 24 de milioane de acţiuni. Fiecare a costat 56 de dolari, iar compania a strâns, în numai o zi, peste 1,3 miliarde de dolari.

Citește și:

UiPath, listare cu succes la Bursa din New York: Cum a transformat un programator român o „idee nebunească” într-o afacere de miliarde

Daniel Dineş, fondatorul UiPath: “Eu cred că putem construi o companie care va schimba în totalitate modul în care oamenii lucrează”
Compania creează roboţi software, mai exact programe care preiau din atribuţiile angajaţilor şi le automatizează. Ui Path a devenit în 2018 primul start-up românesc, evaluat la peste un miliard de dolari. Astfel a obţinut statutul de unicorn. Daniel Dineş a ştiut încă de atunci că digitalizarea e cheia pentru companiile din orice domeniu.
Daniel Dineş, fondatorul UiPath: “Va fi la fel de prevalentă ca şi electricitatea. Va schimba lumea aşa cum a schimbat-o electricitatea”

Gigantul software este acum evaluat la aproape 36 miliarde de dolari. Cel mai mare fond de investiţii de pe bursă, care este şi cel mai mare acţionar al Tesla, a cumpărat deja 2,7 milioane de acţiuni. În urmă cu doi ani, Daniel Dineş a devenit cel mai bogat român. L-a detronat atunci pe Ion Ţiriac.
Daniel Dineş, fondatorul UiPath: “Cel mai interesant lucru e că am făcut asta pornind de la o echipă de 10 oameni, într-un apartament de pe Delea Veche, în frumosul nostru Bucureşti”
Acum are sute de angajaţi din mai multe ţări şi planuri mari. În perioada pandemiei, tot mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesul de lucru pentru a reduce costurile.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.