May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Dorel” a lăsat cinci judeţe fără internet şi telefonie fixă. Autorităţile au dezvăluit ce s-a întâmplat

2 min readNordul României a fost afectat de o pană majoră de internet şi telefonie fixă. Comunicaţiile au fost întrerupe în Judeţele Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani şi Neamț pentru mai multe ore, iar autorităţile au anunţat care a fost motivul.

Muncitorii au lăsat fără internet şi telefonie fixă cinci judeţe Profi Media

ANCOM informează că, în privinţa întreruperii internetului în zona de nord a României, de ieri, ora 14:00, două fibre optice de pe ruta Vatra Dornei – Bistriţa şi Braşov-Bacău au fost secţionate de nişte muncitori. În total, incidentul a durat 10 ore.
5 judeţe afectate, 160.000 de oameni fără internet şi telefonie fixă

ANCOM: “Incidentul a fost provocat de secționarea a două cabluri de fibră optică pe rutele Vatra Dornei – Bistrița, respectiv Brașov – Bacău, ca urmare a unor lucrări desfăşurate de terţi, respectiv ca urmare a unui accident. Drept consecință, furnizarea serviciilor de internet fix şi telefonie fixă a fost întreruptă la nivelul a 5 judeţe (Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani, Neamț). Incidentul a afectat peste 160.000 conexiuni”

După aproximativ 3 ore de la producerea incidentului, una dintre conexiuni a fost restabilită (Vatra Dornei-Bistriţa), serviciile devenind funcţionale pentru o parte dintre localităţile afectate. Serviciile au fost restabilite complet pe data de 22.04, ora 00:43.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.