May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Derek Chauvin, poliţistul găsit vinovat de uciderea lui George Floyd, e verificat la fiecare 30 de minute și ținut 23 de ore din 24 în izolare, în așteptarea sentinței

2 min readDerek Chauvin, fostul ofițer de poliție acuzat de asasinarea lui George Floyd, este ținut în izolare 23 de ore pe zi, într-o închisoare de maximă securitate de peste Ocean, au dezvăluit autoritățile.

Derek Chauvin, în sala de judecată la procesul privind moartea lui George Floyd Zuma Press / Pool Video Via Court Tv/Ny Times

Ofițerii din închisoare îl verifică pe Chauvin la fiecare 30 de minute, mesele îi sunt livrate în celula sa și urmează să fie supus unui control de sănătate mintală la fiecare trei luni de la încarcerare. E doar ”pentru siguranța sa”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului pentru corecții din Minnesota.
Miercuri, un juriu l-a găsit vinovat pe fostul polițist Derek Chauvin de uciderea lui George Floyd, după ce a aflat cum a îngenunchiat pe gâtul bărbatului timp de peste nouă minute în timpul arestării – continuând și după ce bărbatul nu a mai putut riposta.

Fostul ofițer de poliție din Minneapolis a negat acuzațiile de crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II.

Citește și:

Imagini tulburătoare cu momentul în care un polițist împușcă mortal o fată de 16 ani, în SUA. ”E un copil, omule!”
Joe Biden, după pronunţarea verdictelor în cazul George Floyd: ”Poate fi un pas uriaş înainte pentru justiţia americană”

Derek Chauvin se află în închisoarea de maximă securitate Oak Park Heights
Dar după 10 ore și jumătate de deliberări, juriul l-a condamnat pe fostul polițist de 45 de ani de toate capetele de acuzare.
Potrivit ghidurilor de condamnare din Minnesota, Derek Chauvin riscă până la 12 ani și jumătate de închisoare pentru condamnarea sa pentru crimă, pentru că nu are antecedente, dar procurorii ar putea solicita maximum 40 de ani dacă judecătorul stabilește că există „factori agravanți”.

După audiere, Derek Chauvin a fost condus în cătușe la închisoarea de maximă siguranță Oak Park Heights.
Un purtător de cuvânt de la Oak Park Heights a declarat că fostului polițist i s-a acordat statutul de “segregare administrativă” pentru siguranța sa și că se află în Unitatea de Control Administrativ (ACU).
„Segregarea administrativă este utilizată atunci când prezența cuiva în populația generală este o problemă de siguranță. Există 41 de persoane în ACU, iar celulele sunt monitorizate de camere cu ofițerii de corecție care efectuează și runde cel puțin la fiecare 30 de minute. Va avea voie să iasă din celulă în medie o oră pe zi pentru a face mișcare (singur). Mesele sunt livrate în celula sa. El nu va avea contact cu alte persoane încarcerate”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.