May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Aproape 30% dintre persoanele vulnerabile au fost vaccinate împotriva COVID-19 în România

2 min readPeste 1,3 milioane de persoane din categoriile vulnerabile au fost vaccinate împotriva Covid-19, de la debutul campaniei în România și până în prezent, ceea ce reprezintă aproape 30%, a anunțat Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă.

O femeie primește prima doză de vaccin anti COVID-19, la un centru de vaccinare CornelPutan / Shutterstock.com

În centrele rezidențiale, rata de imunizare este de 70%.
Valeriu Gheorghiţă spune că cei din categoriile vulnerabile continuă să se vaccineze şi au în continuare prioritate în cadrul campaniei.

”Nu vaccinăm cifre, noi vaccinăm oameni şi, de fapt, protejăm familii în felul acesta, evităm drame, asta înseamnă efectul de imunitate de grup”, a spus Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

“În valoare absolută, vorbim de aproape 700.000 de persoane vaccinate peste 65 de ani. Incluzând şi celelalte categorii de persoane vulnerabile, vorbim de peste 1.300.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă un procent de aproape 30%, de persoane vulnerabile vaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citește și:

Valeriu Gheorghiţă a anunţat când vor începe medicii de familie vaccinările Covid: “Vor fi utilizate trei seruri – Moderna, J&J şi AstraZeneca”
Vaccinarea Covid cu centre mobile a început. Momentan funcţionează doar unul

În centrele rezidenţiale, rata de imunizare e de 70%

Gheorghiţă a menţionat că, în centrele rezidenţiale, unde sunt internaţi aproximativ 48.000 de bolnavi şi vârstnici, rata de imunizare este de 70%.
“Nu vrem să mergem să vaccinăm cifre, să atingem cifre, noi vrem să protejăm sănătatea oamenilor, a individului. Nu vaccinăm cifre, noi vaccinăm oameni şi, de fapt, protejăm familii în felul acesta, evităm drame, asta înseamnă efectul de imunitate de grup. Ne dorim să creştem accesul la vaccinare al celor vulnerabili, al celor vârstnici, care chiar dacă, din punct de vedere epidemiologic, într-o localitate izolată riscul este mai mic, dar acolo dacă apare o infecţie riscul de evoluţie nefavorabilă, de transformare într-un focar este foarte crescut. Or, în localităţile în care şi accesul la servicii medicale este redus, trebuie să facem orice ţine de noi să prevenim aceste cazuri, mai ales într-o populaţie îmbătrânită”, a explicat el.
Medicul a menţionat că cei din categoriile vulnerabile continuă să se vaccineze şi au în continuare prioritate în cadrul campaniei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.