May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Zeci de tineri au sărit pentru prima dată cu paraşuta, de la 63 de metri înălţime. Echivalentul a două blocuri de zece etaje

2 min readZeci de tineri iubitori de adrenalină, din Suceava, au sărit pentru prima dată cu paraşuta. Le-au tremurat puţin picioarele la primele salturi, dar au fost încântaţi la aterizare. La finalul cursurilor se vor alege cu licenţe în paraşutism, cu care pot participa la competiţii naţionale şi internaţionale.

Hop! Picioarele lipite, îndreptate către locul de contact şi privirea tot acolo.
63 de metri. Echivalentul a două blocuri de zece etaje. De la înălţimea aceasta, tinerii cursanţi de la Aeroclubul din Suceava şi-au făcut curaj pentru primul salt.

Îmi doresc de mică acest lucru, e o senzaţie incredibilă în aer şi aceasta este doar o mică parte din ceea ce o să simţim în timpul unui salt.

Citește și:

La un pas de tragedie: Parașuta unui soldat rus a rămas agățată de elicopterul din care tocmai sărise

Fiind foarte aproape de Aeroclub vedeam des lansările de paraşutism, vedeam planoare care zburau. De mic am văzut aceste lucruri şi am zis că o să fac şi eu această activitate.
Înscrierile au loc doar în lunile ianuarie şi februarie, iar din luna februarie încep cursurile.
După săptămâni de teorie, cursanţii sunt nevoiţi să treacă de un examen ca să poată să-şi pună paraşuta în spate.

Acum când am aflat mai multe detalii şi am făcut cursul teoretic mi-am dat seama că e ceva mult mai serios decât am considerat eu iniţial. Şi acum privesc diferit paraşutismul.
Primele salturi din avion abia în luna mai
Cursanţii vor face primele salturi din avion abia în luna mai. După ce trec şi de acest ”obstacol”, pot obţine licenţa de paraşutist şi pot intra în loturile judeţene şi naţionale, pentru a participa la competiţii.
Gabriel Andrei, comandat Aeroclub Suceava: Ce îţi trebuie ca să fii un bun paraşutist? În primul rând să ai voinţă, să vrei să faci asta, să sari cu paraşuta. Bineînţeles, la început nu ai de unde să ştii cum e, dar pe parcurs înveţi. Eu fac paraşutism de 30 de ani. Credeţi-mă, la fiecare salt mai învăţ ceva.

În jur de 60-70 de persoane se înscriu anual la Aeroclubul din Suceava. Pentru tinerii între 15 şi 23 de ani cursurile sunt gratuite.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.