May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

La pas, prin Cetatea Timişoarei. În oraşul de pe Bega, ghizii organizează tururi speciale în fiecare weekend

2 min readDe Iulia Pop.Publicat: 19.04.2021, 08:01.
Actualizat: 19.04.2021, 08:13

Timişoara doreşte să devină capitală europeană a Culturii în acest an. Iar pentru a-şi atinge obiectivul, deja face primii paşi. În oraşul de pe Bega, ghizii organizează tururi speciale în fiecare weekend, în care le dezvăluie turiştilor poveşti şi legende din istoria Cetăţii. 

Poveştile oraşului Timişoara sunt redate cu mândrie şi pasiune de ghizii profesioniști din oraș, care îi invită pe musafiri, fie că sunt din alte ţări sau din alte zone din ţară, la o plimbare, la pas, pe străzile vechii cetăţi.
În anul 1778, cvartalul pe care îl vedem de jur împrejurul acestei porți imaginare se construiește și ultima clădire care rămâne în picioare este această poartă.

Alexandra Irimia e ghid turistic. E mereu însoțită de umbrela ei roșie și înconjurată de oameni. Modul său de a vorbi impune atenție, iar poveștile despre clădiri, porți, străzi sau întâmplări sunt spuse cu pasiune și bucură grupurile de turişti zi de zi.

Alexandra Irimia – ghid turistic: Ne-am asociat tocmai pentru a avea un cuvânt de spus în ceea ce priveste domeniul nostru si felul în care lucrurile s-ar putea modifica inspre bine în Timişoara.
Locuim în Timişoara, însă nu ştim, de fapt, cât de frumos şi cât de bogat în istorie este acest oraș
Tururile de weekend prezintă fie istoria Cetății, fie sunt tematice și spun de exemplu, istoria evreilor care au trăit aici. Cu date exacte și povești interesante, ghizii îi cuceresc pe cei care vor să descopere oraşul.

Locuim în Timişoara, însă nu ştim, de fapt, cât de frumos şi cât de bogat în istorie este acest oraș. E frumos din când în când să-ti descoperi oraşul, să îl vezi cu alţi ochi.
Este o senzație foarte plăcută si de multe ori treci prin oraș fara sa vezi o gramada de lucruri. Acum, cu timp si cu explicatii, vedem cu alti ochi unde trăim.
Fiecare grup este format din 10 participanți, potrivit regulilor impuse de pandemie. Înscrierile se fac pe Facebook, iar tarfiul este de 40 de RON de persoană.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.