May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Emmanuel Macron, pe fondul tensiunilor internaţionale: Puterile mondiale trebuie să traseze “linii roșii clare cu Rusia”

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 18.04.2021, 17:14.
Actualizat: 18.04.2021, 17:14

Puterile mondiale ar trebui să traseze ”linii roșii clare” cu Rusia și să ia în considerare posibilele sancțiuni împotriva Moscovei atunci când sunt încălcate, a declarat președintele francez Emmanuel Macron pentru rețeaua de știri americană CBS.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei Profimedia Images

Preşedintele Emmanuel Macron doreşte linii roşii clare în relaţia cu Rusia

“Trebuie să definim linii roșii clare cu Rusia”, a spus Emmanuel Macron, potrivit unui fragment video din cadrul interviului. “Aceasta este singura modalitate de a fi credibili. Sancțiunile nu sunt suficiente în sine, dar sancțiunile fac parte din pachet”, a spus el, adăugând că a fost de acord cu disponibilitatea președintelui american Joe Biden de a deschide un dialog cu președintele rus Vladimir Putin în contextul vremurilor tensionate.

Remarcile lui Macron s-au îndepărtat de poziția anterioară a Franței cu privire la Rusia și au mutat țara mai aproape de aliatul SUA. De la alegerea sa din 2017, liderul francez a încercat să reducă neîncrederea dintre Rusia și Occident, în speranța că va solicita ajutor rus pentru rezolvarea celor mai grele crize din lume, potrivit Reuters.

Citește și:

Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi, dând vina pe Moscova pentru explozia din 2014, la un depozit de arme. Reacția Rusiei
Finlanda vrea să găzduiască un posibil summit Biden-Putin. Între timp, Kremlinul denunţă ”obsesia” SUA de a impune sancţiuni

Relaţii tensionate la nivel internaţional

Statele Unite au impus o gamă largă de sancțiuni Rusiei. Washingtonul a expulzat și 10 diplomați ruși. Ca răspuns, Rusia a spus vineri că 10 diplomați americani trebuie să părăsească țara și i-a sugerat ambasadorului SUA să se întoarcă acasă pentru consultări.
În Europa, tensiunile dintre Moscova și Kiev au crescut, de asemenea, pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul graniței cu Ucraina și a ciocnirilor în estul țării respective între armata ucraineană și separatiștii proruşi. Președintele ucrainean a cerut vineri discuții de pace cu Moscova.
În plus, Republica Cehă a declarat duminică că a informat aliații NATO și Uniunea Europeană despre presupusa implicare a Rusiei într-o explozie din 2014 a depozitului de muniție. Problema va fi abordată luni la o reuniune a miniștrilor de externe ai UE.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.