May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

AstraZeneca pregăteşte o versiune modificată a vaccinului anti-Covid care să fie eficientă şi în faţa tulpinei sud-africane

2 min readAstraZeneca ar putea prezenta, până la finalul anului 2021, o versiune modificată a vaccinului său anti-Covid care să fie eficientă şi în cazul variantei sud-africane, potrivit publicaţiei austriece Kurier care citează un reprezentant al companiei farmaceutice.

AstraZeneca pregăteşte o versiune modificată a vaccinului anti-Covid care să fie eficientă şi în faţa tulpinei sud-africane Profimedia Images

AstraZeneca pregăteşte o versiune modificată a vaccinului
Reprezentanţii se aşteaptă ca modificările să fie gata până la sfârşitul anului

Sarah Walters, manager AstraZeneca Austria, a declarat, potrivit The Guardian, că firma ”a început să aducă modificări vaccinului pentru varianta sud-africană şi ne aşteptăm să fie gata până la finalul anului, dacă este necesar”.

Potrivit Reuters, Walters a mai spus că studiile care au sugerat până acum că vaccinul este mai puţin eficient în cazul variantei sud-africane au fost ”prea mici pentru a trage concluzii finale”.

Citește și:

Liderii europeni au ales AstraZeneca. Angela Merkel, Mario Draghi, Boris Johnson și Jean Castex s-au vaccinat cu acest ser

AstraZeneca, unul dintre serurile ce au stârnit controverse

În urma apariţiei, la nivel global, a peste 220 de cazuri de tromboze ulterior administrării vaccinului dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, mai multe ţări au suspendat imunizarea cu acest ser, iar Danemarca este prima care a renunţat definitiv la el.
În urmă cu două săptămâni, Agenţia Europeană a Medicamentului a confirmat că există o ”legătură posibilă” între vaccinul AstraZeneca-Oxford şi cazurile ”foarte rare” de tromboză, dar a subliniat că balanţa între riscuri şi beneficii rămâne ”pozitivă”.
Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că o legătură între acest vaccin anti-Covid şi apariţia unei forme rare de cheaguri de sânge este ”plauzibilă, dar nu confirmată”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.