May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un bărbat din Pitești a murit după ce polițiștii l-au culcat la pământ, în timpul unui incendiu

3 min readO anchetă trebuie să facă lumină într-un caz tulburător, petrecut în Pitești. Un bărbat de 63 de ani a făcut stop cardiorespirator și a murit imediat după ce forțele de ordine l-au culcat la pământ.

Agenții voiau să-l evacueze forțat de pe terasa unui restaurant, unde izbucnise un incendiu. Pompierii au încercat să-l resusciteze, însă manevrele s-au dovedit tardiveÎn imaginile suprinse de un trecător se vede cum bărbatul, care are o sticlă cu apă în mână, se învârte pe terasă. Pare că se contrează cu poliţiştii şi gesticulează în faţa lor.La un moment dat, unul dintre agenţi îl cuprinde peste piept, de la spate, şi îl trânteşte la pământ. Omul nu vrea să rămână culcat, iar poliţiştii îl forţează.Din cauza celor care se apropie să vadă scena, nu se distinge modul în care au intervenit oamenii legii. Iată varianta lor. Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş: „Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. Bărbatul nu a fost încătuşat.Aceasta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat reclacitrant atât faţă de persoanele din jur, cât şi faţă de poliţişti, iar în acest împrejurări i-a venit rău”.Două angajate ale restaurantului au fost martore la altercaţie. Erau însă prea bulversate de incendiul din local ca să reţină ceva. Îşi amintesc doar ca omul le incomoda.Angajată: „Nu puteam să-mi fac treaba de el, pentru ca domnul stătea tot timpul în faţa mea, în faţa uşii. A încercat să-l invite afară de pe terasă, domnul nu şi nu. A venit un echipaj de poliţie, l-au scos de pe terasă şi acolo nu mai ştiu, că eu eram cu…” Reporter: „Spun oamenii că i-ar fi pus piciorul pe gât, aţi văzut aşa ceva?” Angajată: „Nu am văzut aşa ceva”.
Angajată: „Pur şi simplu, se opunea, dar nu l-a luat nimeni cu forţa, nu i-a făcut nimeni absolut nimic”. Reporter: „Ce spunea?” Angajată: „Nu am fost atente la asta, noi eram ocupate cu incendiul”.Plutonier major Romeo Safta, ISU Argeş: „În interiorul bucătăriei restaurantului ardea o friteuză cu flacără deschisă, cu posibilităţi de propagare la întreg restaurantul. În afara restaurantului se afla o persoană în stop cardiorespirator, începându-se manevrele de resuscitare de către echipajul de pompieri de la faţa locului şi de echipajul EPA sosit ulterior la faţa locului”.Cu toate eforturile depuse, salvatorii nu au reuşit să îl readucă la viaţă pe bărbat. Au găsit, printre lucrurile victimei, o sacoşă cu medicamente, semn că omul era suferind. Pe masa lângă care a stat se afla o sticlă de bere. Toate acestea, la care se adauga rezultatul necropsiei, vor fi luate în calcul de procurori. Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.