May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Soluție inedită pentru gestionarea deșeurilor în Maramureș

2 min readSoluție inedită pentru gestionarea deșeurilor, într-o localitate din Maramureș. Autoritățile îi lasă pe oameni să arunce resturile din construcții, și nu numai, în două râpe din zonă.

Când se vor umple, deasupra vor veni cu un strat generos de pământ, care urmează să fie însămânțat. Vor răsări chiar în acel loc un parc de joacă pentru copii şi un spaţiu de agrement.În “Râpă la Toderică” pot fi aruncate în voie cărămizi, ţigle, dale, bucăţi de asfalt, gresie ori faianţă şi alte materiale de construcție. Este interzisă însă aruncarea cauciucurilor ori a deșeurilor reciclabile: sticlă, plastic ori hârtie, care trebuie predate firmei de colectare.Alte tipuri de deşeuri biodegradabile, crengi, lemn ori rumeguş, pot fi aruncate într-un loc similar, aflat în satul Sârbi.Localnic: ”Tot ce este prin curte, betoane, pământ merg acolo, materiale din construcţii”.
Localnică: “E destul de curat, dar se poate şi mai curat unde se colectează sticla, în zona tomberonelor unde stau eu nu e foarte ok”.Deșeurile pot fi duse la groapă după anunțarea Poliției Locale. Un agent trebuie să îi însoțească pe oameni pentru constatare. Un alt aspect pozitiv este că soluția previne și alunecările de teren, în zonă. Iar proiectul pentru copii îi încântă pe localnici.Ioan Stegeran, primar Farcaşa: “Dorim ca comuna să devină una tot mai curată. Vom face 2 lucruri în acel timp, vom depozita şi pe urmă le vom transforma acele locuri în loc de agrement şi loc de joacă pentru copii”.Localnică: ”Orice idee a avut dumnealui a fost foarte bună pentru viitorul comunei, la noi e ca la oraş, gaz, curent, canalizare. E foarte bine că trebuie pentru nepoţi, ei sunt viitorul comunei”.Cei prinși pe picior greșit sunt sancționați aspru. Amenzile merg până la 2.500 de lei.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.