May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Joe Biden a anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei

3 min readPreședintele american Joe Biden a anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei.

Măsurile sunt menite sa pedepsească amestecul Moscovei în alegerile americane și atacurile cibernetice împotriva unor instituții guvernamentale americane.După ce a enumerat sancțiunile, Joe Biden și-a reiterat oferta de a organiza un summit cu omologul său rus, „la vară, în Europa” pentru „lansarea unui dialog strategic”.Administraţia Biden a anunţat expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi sancţionarea a şase companii ruse acuzate de activităţi cibernetice ilegale, precum şi a 32 de persoane şi entităţi implicate în ingerinţe electorale.Joe Biden, președintele SUA: „I-am spus foarte clar preşedintelui Putin că aş fi putut merge mai departe cu sancţiunile, dar am ales să n-o fac. SUA nu doresc să declanşeze un ciclu al escaladării şi al conflictului cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă, predictibilă. Dar, dacă Rusia continuă să se amestece în democraţia noastră, sunt pregătit să adopt măsuri suplimentare”.
Tom Adshead, director de cercetare la Macro-Advisory Ltd: „Nu s-au luat cele mai dure măsuri posibile,cum s-a făcut în cazul Iranului. Nici măcar pe aproape!”Ruşii obişnuiţi nu sunt nici ei impresionaţi.Cetățean rus: „Sancţiunile nu ne afectează cu nimic vieţile. Le expulzam şi noi nişte diplomaţi şi cu asta basta”.Cetățean rus: „Nu se va schimba nimic. De peste 70 de ani aud ştiri ca asta, nimic nou sub soare! Ne vedem de vieţile noastre”.Joe Biden, președintele SUA: „Ideea este următoarea: când este în interesul Statelor Unite să colaboreze cu Rusia, ar trebui s-o facem şi o vom face. Dacă Rusia ne încalcă interesele, ripostăm”.De asemenea, Casa Albă a anunţat că utilizează canale diplomatice, militare şi din domeniul serviciilor de informaţii pentru a reacţiona la presupusele tentative ale Rusiei de a încuraja atacuri ale insurgenţilor talibani asupra trupelor americane din Afganistan.În campania electorală, Biden l-a criticat pe Donald Trump pentru că nu a luat nicio măsură în urma raportului publicat vara trecută de New York Times. Potrivit ziarului, serviciile secrete americane ar fi descoperit că o unitate militară rusă, specializată în asasinate şi alte operaţiuni sub acoperire, ar fi oferit recompense talibanilor pentru militarii americani ucişi în Afganistan.
Joe Biden, în vara anului 2020: „Trump este căţeluşul lui Putin”.După ce Washingtonul pare să fi anulat ori amânat trimiterea a două nave de război în Marea Neagră, Biden dă asigurări că i-a spus răspicat lui Vladimir Puţin care e poziţia Statelor Unite.Joe Biden, președintele SUA: „Mi-am exprimat îngrijorarea faţă de mobilizarea armatei ruse la frontiera Ucrainei şi în Crimeea ocupată. Am reafirmat sprijinul SUA pentru suveranitatea teritorială a Ucrainei şi i-am cerut ferm să se abţină de la orice acţiune militară. E vremea să detensionăm situaţia!”Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.