May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta

3 min readVideo

Regatul Unit se desparte mâine de prinţul Philip. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la înmormântarea regală nu pot participa decât 30 de persoane, iar lista invitaţilor a fost decisă personal de regina Elisabeta a doua. În Biserică, suverana va sta singură, la distanţă de ceilalţi participanţi şi toată lumea va purta măşti. 

Vezi și

Lista de invitaţi, scrisă de Regină
Pe lângă Regina Elisabeta a doua, la funerariile regale vor fi prezenţi – cei patru copii ai cuplului şi partenerii lor, cei opt nepoţi, verii reginei şi nepoţii din partea surorii acesteia , prinţesa Margaret, şi 3 descendenţi din ramura germană a familiei prinţului Philip. Observatornews.ro transmite LIVE funeraliile Prinţului Philip sâmbătă, de la 16:30, într-o ediţie specială Observator.

Funeraliile au fost pregătite cu precizie militară şi vor respecta restricţiile impuse de pandemie, dar şi dorinţele exprese ale prinţului Philip, care nu voia să fie însoţit pe ultimul drum cu prea mult fast. “A făcut atât de multe pentru această ţară şi tot ce ne-am dorit este să arătăm că respectăm şi apreciem acest lucru”.

Citește și:

Prinţul William şi fratele său Harry vor merge separat la funeraliile prinţului Philip
Cei patru copii ai ducelui de Edinburgh vor merge alături de sicriul său. Regina va sta singură

Sicriul, în care se află trupul neînsufleţit al ducelui, este din stejar englezesc, dublat cu plumb, aşa cum cere tradiţia regală. Va fi acoperit cu drapelul şi blazonul ducelui de Edinburgh şi va fi transportat cu un Land Rover proiectat chiar de prinţ, în urmă cu mai mulţi ani.
Stephen Segrave, secretar al Cancelariei Centrală a Ordinelor Cancelariei: “Insigne, ordine, decoraţii, medalii sunt modul prin care o ţară spune mulţumesc şi recunoaşte realizările cuiva”
Procesiunea regală va pleca de la Poarta de Stat a Castelului Windsor în jurul orei locale 14.45. Drumul de 8 minute, până la capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă, va fi parcurs de regină într-un Bentley. Cei patru copii ai cuplului regal vor merge pe jos, în urma sicriului tatălui lor. La fel şi 3 dintre nepoţii ducelui de Edinburgh, prinţii William şi Harry şi vărul lor, Peter Philips. Din cauza tensiunilor dintre ei, cei doi fraţi, William şi Harry, nu vor sta unul lângă altul, ci la o distanţă de 4 metri, iar între ei, la ordinul reginei, va fi vărul acestora.

Angela Levin, biograf regal: “Dacă Meghan va insista ( ca Harry, n.r.) să se grăbească acasă imediat după înmormântare, nu cred că vor avea şansa să aibă o discuţie adecvată, consistentă, în care să îşi spună ce au pe suflet, să explice fiecare de ce este supărat”
Britanicii au fost rugaţi de familia regală să respecte restricţiile şi să nu se adune pe străzi. Vor putea urmări întreaga ceremonie la televizor. Chiar şi aşa, sute de oameni continuă să vină la domeniile regale din ţară şi să depună flori şi mesaje pentru regină şi în amintirea prinţului.
Nu vor fi prezenţi la funeralii strănepoţii ducelui, iar marea absentă este Meghan Markle, soţia prinţului Harry, care este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu călătorească în această perioadă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.