May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

De ce este vederea mea neclara? Ce inseamna cand mi se zbate ochiul stang sau drept? • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

4 min read


Te trezești de multe ori clipind sau frecându-ți ochii pentru a obține o vedere mai clară? Dacă aveți o vedere neclară, s-ar putea să aveți nevoie de ochelari noi. Dar poate fi și un semn al altor probleme de sănătate. Adesea, tratamentul pentru aceste afecțiuni vă va clarifica vederea încețoșată. Amintiți-vă, totuși, că modificările bruște ale vederii nu sunt normale, așa că, dacă se întâmplă, consultați imediat medicul.
Ar putea fi diabet?
Condiția crește riscul unei boli oculare numită retinopatie diabetică. În timp, nivelul ridicat de zahăr din sânge poate deteriora micile vase de sânge din retină, partea ochiului care simte lumina. Acest lucru poate duce la umflarea unei părți a retinei numită macula, vase de sânge noi care cresc în ochi și sângerări în interiorul ochiului.
Împreună cu vederea neclară, boala diabetică a ochilor poate provoca, de asemenea pierderea permanentă a vederii.
Tratamentul timpuriu este cel mai bun mod de a evita daunele permanente. Așadar, protejați-vă ochii de diabet, verificându-i cel puțin o dată pe an.
Ar putea fi un accident vascular cerebral?
Unul dintre semnele cheie că aveți un accident vascular cerebral este o schimbare bruscă și nedureroasă a vederii. S-ar putea să aveți o vedere neclară sau dublă. Sunați imediat la 112 dacă aveți oricare dintre aceste modificări și alte semne de avertizare pentru accident vascular cerebral, cum ar fi:
AmeţealăFața căzutăPierderea echilibruluiVorbire neclară sau alte probleme de vorbire clarăSlăbiciune sau amorțeală într-un braț
Ar putea fi preeclampsie?
Dacă sunteți gravidă, nu ar trebui să ignorați vederea neclară. Ar putea fi un semn al preeclampsiei, o afecțiune periculoasă marcată de tensiune arterială foarte mare și proteine ​​în urină. Preeclampsia apare la femeile care nu au avut niciodată tensiune arterială crescută înainte și, în general, se întâmplă târziu în timpul sarcinii, în general după 20 de săptămâni. Poate avea efecte grave, care pun viața în pericol.
Este posibil ca preeclampsia să nu provoace niciun simptom, dar vederea neclară și alte modificări ale vederii, cum ar fi vizualizarea luminilor intermitente sau a petelor, ar putea fi indicii că aveți.
Asigurați-vă că vă contactați medicul dacă observați:
Anxietate, dificultăți de respirație, inimă accelerată sau confuzieGreață sau vărsături care încep brusc după primul trimestruDurere în burtă, umăr sau spateCreștere bruscă în greutateUmflături, în special în față, în jurul ochilor sau în mâiniDureri de cap palpitante care nu dispar
Ar putea fi o migrenă?
O migrenă este mai mult decât o durere de cap oribilă. Există o serie de alte simptome pe care le-ați putea avea, inclusiv vederea neclară și sensibilitatea la lumină. Este posibil să simțiți aceste semne chiar înainte de începerea migrenei și acestea pot dura până când se termină.
Modificările mai dramatice ale vederii în timpul migrenei se numesc aură. Acestea pot include:
Pierderea parțială sau totală a vederii pentru o perioadă de timp (de obicei, 30 de minute sau mai puțin)Vezi fulgere de luminăVezi linii sau pete ondulate

Pentru a rezolva aceste probleme, va trebui să colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a vă trata migrenele și a le împiedica să înceapă.
Ar putea fi psoriazis?
Este posibil să cunoașteți această afecțiune din următoarele simptome:
Mâncărimi sau dureri de pieleDureri și inflamații articularePete groase, roșii, solzoase pe piele
Dar psoriazisul vă poate afecta și ochii. Poate provoca o afecțiune numită uveită, atunci când inflamația duce la umflături care provoacă vedere încețoșată, durere, roșeață și sensibilitate la lumină.
Ar putea fi scleroza multiplă?
Vederea neclară este adesea unul dintre primele simptome ale sclerozei multiple (SM). Boala provoacă inflamații de-a lungul nervului care vă conectează ochii la creier, numit nervul optic. Aceasta cauzează o afecțiune numită nevrită optică, care vă poate oferi vedere neclară, pierderea vederii culorii și durere atunci când vă mișcați ochii. Se întâmplă adesea la un singur ochi.
Pe lângă vederea neclară, SM cauzează și:
Probleme cu echilibrulProbleme ale vezicii urinare și intestinuluiAmeţealăSenzație de obosealăAmorţealăRigiditateSlăbiciune
Nevita optică nu înseamnă neapărat că aveți SM, așa că discutați cu medicul dumneavoastră despre cauzele acesteia. Problema dispare adesea de la sine, dar medicul dumneavoastră vă poate oferi câteva medicamente pentru a vă ajuta să vă vindecați mai repede.
Ar putea fi o tumoră cerebrală?
Înfricoșător, dar adevărat: o tumoare în orice parte a creierului poate face presiunea sa creasca în interiorul craniului. Acest lucru poate provoca multe simptome, inclusiv vedere încețoșată.
Alte semne ale unei posibile tumori cerebrale sunt:
SomnolenţăDureri de cap care nu vor dispăreaGreaţăSchimbări de personalitateConvulsiiVărsături
Ar putea fi boala Parkinson?
Vederea neclară nu este primul semn al acestei boli nervoase. Dar pe măsură ce se înrăutățește, poate afecta vederea. Asta pentru că starea poate schimba modul în care vă mișcați ochii. Deoarece vederea pare mai puțin ascuțită, este posibil să vă strângeți ochii.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.