May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Atacuri israeliene în Fâşia Gaza. Avioanele de luptă au bombardat o fabrică de muniţie și un post militar Hamas

2 min readArmata israeliană a anunţat vineri că a efectuat atacuri aeriene în Fâşia Gaza, în urma unui tir de rachetă din enclava palestiniană către sudul Israelului.

Atacuri israeliene în Fâşia Gaza Profimedia Images

”Avioane de luptă şi elicoptere au atacat o fabrică de muniţie, un tunel de contrabandă şi un post militar” Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, precizând în acest scurt comunicat că a efectuat această operaţiune ca represalii faţă de un tir de rachetă de joi seara.
Proiectilul lansat din Fşia Gaza, în care sunt activi şi combatanţi din cadrul mişcării Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată locală, a căzut într-o zonă nelocuită şi nu a cauzat nici victime şi nici pagube, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului regional Sha’ar HaNegev, un sector din sudul Israelului, limitrof encalvei palestiniene.

Fâşia Gaza se află sub controlul Hamas din 2007

Citește și:

Israelul deschide graniţele pentru români din 23 mai. Ce condiţii trebuie să respecte turiştii
Mossad s-ar afla în spatele atacului asupra instalației nucleare din Natanz. Iranul amenință cu o răzbunare surpriză

Locuitorii din oraşul Sderot, situat la ieşirea din nordul Fâşiei Gaza, s-au adăpostit, a precizat armata israeliană.
Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană cu două milioane de locuitori, se află sub controlul Hamas din 2007 şi este supusă de atunci unei bloacade israeliene, urmate de trei războaie între Hamas şi Israel, în 2008, 2012 şi 2014.
Nivelul sărăciei în Fâşia Gaza depăşeşte 50%, iar condiţiile de trai s-au degradat şi mai mult după impunerea unei izolări în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Tiruri de rachetă şi atacuri cu baloane incendiare din Fâşia Gaza şi atacuri ca represalii ale Israelului vizând Hamasul şi Jihadul Islamic au loc sporadic.
Tir de rachetă din Fâşia Gaza în Israel în ziua alegerilor
Ultimul tir de rachetă din Fâşia Gaza către Israel a avut loc la 23 martie, în seara alegerilor legislative israeliene.
Proiectilul a căzut atunci, fără să se soldeze cu victime, pe un teren gol, în sudul Israelului, la câteva zeci de kilometri de un oraş vizitat de către premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu.

Anul acesta se împlinesc zece ani de la desfăşurarea sistemului antirachetă israelian ”Domul de fier”, care interceptează rachete lansate din Fâşia Gaza şi Siria.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.