May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Românii din străinătate, nevoiți să petreacă și anul acesta Paștele departe de familii

2 min readDin cauza pandemiei, este al doilea an în care mulți români îşi vor petrecere Paștele în țările în care s-au stabilit, nu acasă, cu rudele, așa cum ar fi vrut.

Le este dor de părinți și bunici, dar nu vor veni în casa părintească, de teamă să nu îi pună în pericol. Vor primi însă de toate, în pachetele trimise cu dragoste de acasă.Acasă, părinţii şi bunicii pregătesc coşurile cu bunătăţi pe care le vor trimite celor dragi. La mii de kilometri depărtare va petrece Pastele şi familia Medrea, care locuieşte în Germania, la Stuttgart.Adrian Medrea, român stabilit în Germania: “Din păcate, şi anul acesta o să petrecem sărbătorile pascale, tot aici, în Germania, ca şi anul trecut. Aici, rata de incidență este în creştere şi cu siguranţă iar se pregăteşte un lockdown cu restricţii mai dure. Nemaimergand acasă, ne protejăm atât pe noi cât şi pe cei dragi de acasă.”
Adriana locuieşte de peste 2 ani în Dubai. Şi ea a decis să nu vină de Paşte acasă.
Adriana Sângeorzan, româncă stabilită în Dubai: “E foarte complicat în această perioadă din cauza coronavirusului. Aici sunt într-o ţară musulmană şi nimeni nu sărbătoreşte Paştele. Nici măcar nu avem o singură zi de concediu aici de Paşte. O să îmi văd familia şi părinţii prin internet, prin apeluri video. Asta e singura soluţie deocamdată.”
La o fabrică din Maramureş se pregătesc produse tradiţionale. Un coş costă 250 de lei şi mulţi romani din străinătate şi-au comandat bunătăţile pentru masa de Paşte.Ioan Tătăran, proprietar fabrica mezeluri: “Am primit deja comenzi şi suntem în plină producţie. Facem cârnaţii, jamboanele le punem la saramură şi îi afumam, şi pe urmă îi pregătim pentru vânzare.”Mulţi dintre românii care nu pot veni în ţara de Paşte trăiesc şi muncesc în ţări cu risc de îmbolnăvire ridicat, în special Anglia, Franța şi Italia. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.