May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Românii au liber la vacanţe în Grecia şi Israel

3 min readVideo

De Monica Palade.Publicat: 15.04.2021, 20:46.
Actualizat: 15.04.2021, 20:46

La timp pentru vacanţa de Paşte. Grecia ne aşteaptă în vizită, dacă suntem vaccinati sau avem un test PCR negativ. Atena a anunţat că îşi redeschide graniţele chiar de luni. De pe 23 mai şi Ţara Sfântă îşi redeschide porţile, după un an de restricţii, mai întâi doar pentru grupuri organizate. 

Vezi și

Printre destinaţiile preferate de români, Grecia e prima care ne primeşte în vizită. De luni, oricine poate intra în ţară dacă este vaccinat complet sau are un test PCR cu rezultat negativ. În continuare se vor face aleatoriu teste în vămi, iar o dată ajunşi acolo, va trebui să respectăm regulie de distanţare.
Cu peste jumătate dintre cetăţeni vaccinaţi şi la un an după ce şi-a închis graniţele, şi Israelul este pregătit să primească oaspeţi, dar doar imunizaţi. Din 23 mai ne aşteaptă în vizită, mai întâi în grupuri organizate, urmând ca ulterior să fie permise şi călătoriile individuale.

Un test PCR negativ şi test serologic

Toți vizitatorii vor trebuie să prezinte un test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării sau a trecerii prin boală. De acest test ne poate scăpa un acord bilateral între cele două state, Oficialii israelieni au trimis documentaţia la Bucureşti şi aşteaptă acum un răspuns, mai ales că peste 100.000 de români obişnuiau să viziteze anul ţara sfântă.
Andra Pascu, specialist marketing: “Cu Grecia şi Cipru s-a concretizat ceva, sperăm să apară şi România cât de curând pe această listă”.
Un astfel de acord ar ajuta şi turismul de la noi. Înainte de pandemie, peste 230.0000 de turişti din Israel ne vizitau ţara. Ei ar fi acum o adevărată gură de aer pentru industria ospitalităţii de la noi, care a înregistrat pierderi de peste 70% în anul pandemiei.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: “Şi cu Israelul am avut numeroase discuţii, acolo este mai degrabă pentru a primi turişti. Israelul este o ţară fruntaşă la vaccinare şi cresc că e păcat să nu profităm măcar de vaccinarea altora, dacă nu a noastră, pentru a da această bula de aer în economie”.
Odată ajunşi în Israel, turiştii dau peste ceea ce numim acum viaţa normală, cu magazine, restaurante şi străzi pline de viaţă.
Stephane Aman, corespondent Journeyman: “Viaţa de noapte şi-a reluat cursul normal în Tel Aviv, iar majoritatea oamenilor de la terase şi restaurante nici nu mai poartă mască. Dintr-o dată, trăim exact cum o făceam acum un an. Este minunat! La vârsta noastră, este să ne gândim că am pierdut un an, dar sper să recuperăm rapid timpul pierdut”.
Deschisă pentru turism

Chiar dacă la nivel naţional, numărul de infecţii noi a scăpat de sub control şi a fost anunţată reîntorcerea la restricţii, Turcia rămâne şi ea deschisă pentru turism, iar între noi şi plajele din Antalia de exemplu, stă doar un test PCR negativ.
Mustafa Lafci, sales manager resort: “Avem aici 200 de camere diferite, mai ales după această perioadă pandemică. Aici, oaspeţii noştri, au propria piscină, propriile restaurante, pentru mic dejun, prânz şi pentru cină şi propriile zone private”.

Dependentă de turism, Malta vrea să redeschidă şi ea sezonul turistic de la 1 iunie, iar pentru a atrage cât mai mulţi turişti se oferă să ne plătească o parte din cheltuielile de vacanţă. Turiştii, care vin pe cont propriu şi care îşi rezervă cel puţin trei nopţi de cazare, vor putea beneficia de până la 100 de euro din partea statului maltez.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.