May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip, pentru a nu-l stânjeni pe Harry

2 min readMembrii familiei regale britanice vor încălca tradiția și nu vor purta uniforme la funeraliile prințului Philip pentru a nu-l stâjeni pe Harry. Ducele de Sussex și-a pierdut toate titlurile militare după ce a anunțat că renunță la atribuțiile regale, scrie The Guardian.

Familia regală a Marii Britanii, la balconul Palatului Buckingham Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Harry riscă să fie singurul membru al familiei regale fără uniform, deși a servit armata britanică în Afghanistan. Potrivit protocolului regal, acesta trebuie să poarte haine civile, însă i se va permite să își afișeze medaliile, scrie The Guardian.

În trecut, Harry, în vârstă de 36 de ani, a purtat redingota regimentului său Blues and Royals, Cu toate acestea, după renunțarea la îndatoririle regale, el a fost forțat să renunțe la titlurile sale militare onorifice, inclusiv la cel de căpitan general al Marinei Regale, funcție deținută anterior de prințul Philip.

Citește și:

Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip, în mai multe oraşe din Marea Britanie
Prințul Harry și Prințul William i-au adus omagii diferite Prințului Philip. ”Maestru al grătarului, glumeț legendar şi obraznic până la final”

Decizia este o încălcare a tradiției pentru funeraliile regale și va contrasta cu prezența militară puternică care va fi expusă pentru a-i aduce un ultim onor ducelui de Edinburgh.

Familia regală britanică îşi va lua rămas bun de la prinţul Philip sâmbătă, în cadrul unor funeralii private, la Castelul Windsor. Doar 30 de persone vor fi prezente din cauza regulilor legate de pandemia de Covid-19.
Funeraliile vor avea loc la ora 15.00 ora locală, la Capela Saint-George de la Castelul Windsor. Aici, ducele de Edinburgh s-a stins “liniştit” vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.