May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mai puţin de 48 de ore până când prinţul Philip va fi înmormântat. Între timp, totul este exersat până la cel mai mic detaliu

3 min readVideo

Au mai rămas mai puţin de 48 de ore până când prinţul Philip va fi condus pe ultimul drum, iar pregătirile au ajuns pe ultima sută de metri. În semn de solidaritare cu prinţii Harry şi Andrew, niciun membru al casei regale nu va purta uniformă militară la înmormântare.

Vezi și

Mai puţin de 48 de ore până când prinţul Philip va fi condus pe ultimul drum
Majoritatea privirilor vor fi aţintite asupra prinţului Harry

Totul este exersat până la cel mai mic detaliu de trupele din Marină, Infanterie şi de Forţele Aeriene. La ceremonia de sâmbătă, militarii vor însoţi în perimetrul Castelului Windsor vehiculul de teren modificat care va purta sicriul prinţului Philip către Capela St.George’s.

La finalul procesiunii de 8 minute, doar 30 de membri ai familiei regale şi apropiaţi vor participa la slujba religioasă din cauza restricţiilor. Toate privirile vor fi aţintite asupra prinţului Harry pentru care, Casa Regală a renunţat la o tradiţie străveche. Nici un membru al familiei nu va purta uniformă militară pentru a nu-l pune într-o postura stânjenitoare pe Harry. Ducele, care a renunţat la îndatoririle regale, riscă să fie singurul fără uniformă militară, deși a servit armata britanică în Afganistan.Gestul este văzut ca un posibil semn al reconcilierii după interviul controversat acordat de Ducii de Sussex, în care acuzau un membru al familie regale de rasism.

Citește și:

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip, pentru a nu-l stânjeni pe Harry
Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip, în mai multe oraşe din Marea Britanie

Angela Levin, biograf: Harry mi-a spus că William este singura persoană în care poate avea cu adevărat încredere. Şi deşi poate se ceartă uneori şi au personalităţi diferite, a avut încredere în el. Cei doi ar putea discuta despre orice.

Prea puţini întrevăd o posibilă împăcare
Majoritatea apropiaţilor Casei Regale privesc însă cu scepticism posibilitatea unei împăcări şi consideră momentul nepotrivitt. Însărcinată, Meghan Markle a fost sfătuită de medici să nu meargă la funeralii.
Ed Owens, istoric: Nu cred că vom avea parte prea curând de un fel de reuniune măreaţă de familie sau o revenire la normalitate, precum în perioada pre-Megxit.

Într-un moment în care unitatea din sânul Casei Regale este pusă sub semnul întrebării, Ducesa de Cambridge a publicat o poză din 2018 în care Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip sunt înconjuraţi de şapte dintre strănepoţii lor la Castelul Balmoral.
Deşi li s-a cerut să evite adunările publice, mii de oameni i-au adus un ultim omagiu Ducelui de Edinbourgh la grădina de la Casa Marlbourough. Prinţul Charles şi soţia sa Camilla au vizitat locul şi şi-au stăpânit cu greu emoţiile când au citit mesajele călduroase lăsate de britanici.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.