May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Magneziul: implicatii si beneficii in fiziologia, metabolismul si patologia umana

2 min readSunteti aici: FormareMedicala » Webinarii » Magneziul: implicatii si beneficii in fiziologia, metabolismul si patologia umanaWebinarul are ca invitați și teme:
1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul magneziului în fiziologie și metabolism”
Magneziul este un mineral esențial în organismul uman, fiind cofactor în peste 300 de reacții enzimatice. Literatura de specialitate a identificat rolul magneziului ca important reglator cardiovascular, care acționează pentru menținerea homeostaziei electrice, metabolice și cardiovasculare. În plus, magneziul modulează procesele de inflamație și oxidare declanșatoare ale aterogenezei și bolilor cardiovasculare.
2. Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă, Președintele Colegiului Farmaciștilor din Iași – “Tratamentul deficitului de magneziu și beneficiile magneziului – orotat”
Acidul orotic este intermediar în biosinteza pirimidinelor, constituenţi importanţi ai acizilor nucleici ARN și ADN. Are rol hepatoprotector, citoprotector pentru celulele endoteliale, antihipoxic şi antioxidant. Ingredient activ al orotatului de magneziu, fixează magneziul şi asigură o bună absorbţie a acestuia la nivel intracelular.
3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul magneziului în patologia umană”
Magneziul este al doilea cel mai important cation intracelular, după potasiu, având rol fundamental în contracția musculară, conducerea nervoasă și structura osoasă. Magneziul activează circa 600 de enzime în corp și asigură stocarea și eliberarea unor hormoni, precum insulina. Mai mult, o serie de studii au evidențiat importanța ionului de magneziu pentru sănătatea sistemului cardiovascular.
Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Participarea este gratuită și rezervată doar profesioniștilor din domeniul medical.Întâlnirea este interactivă, încurajăm adresarea întrebărilor atât de ordin general, cât și specifice contextului pandemiei COVID-19.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.