May 8, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Liiceanu în stare de șoc: În ziua în care i-a căzut Vlăduț de la Sănătate, Ionuț Cristache de la TVR a devenit al treilea ziarist din România care câștigă definitiv un proces intentat de ranchiunosul om de afaceri de la Humanitas

3 min read


Jurnalistul TVR Ionuț Cristache a anunțat joi că a câștigat definitiv procesul în instanță cu Gabriel Liiceanu.

„Dupa ce ieri l-a pierdut pe Vladutz, azi, Filosoful Gabriel Liiceanu, a pierdut definitiv procesul cu mine! A pierdut in prima instanta, apelul i-a fost respins! E si bun de plata! Are sa-mi achite cheltuieli de judecata de 11.600 de lei! Domnu’ filosof, scoateti banii! P.S pentru servicii specializate in filosofi apelati cu incredere la domnul Av. Mihai Mustaciosu!”, a scris Ionuț Cristache, pe Facebook.

Totul a pornit de la un articol scris de Gabriel Liiceanu în 2017 pe site-ul contributlers.ro, intitulat „Scuipați aici!” TVR în era infractorilor. Ionuț Cristache, angajat al TVR și realizator al emisiunii România9, s-a simțit vizat personal de articolul lui Liiceanu și i-a dat o replică acidă pe pagina lui de socializare. Filosofului îmbătrânit în rele nu i-a priit replica tânărului jurnalist și l-a dat în judecată pentru defăimare.
 
Dar să vedem ce „cuvinte frumoase” adresase Liiceanu despre Cristache, TVR și emisiunea România9 în articolul care a declanșat disputa dintre cei doi:

– A povestit despre cum fusese „târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securiști și infractori, sub numele România 9. Emisiune făcută de un domn Ionuț Costache”

– „Domnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu „domnule premier”, lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor”

– „România în care scursurile lumii noastre, ieșite de la pușcărie mai obaznice decât erau înainte de a intra, ajung directori de conștiință, emit judecăți de valoare, ne fură cuvintele care-i caracterizau și le întorc împotriva noastră. Și asta sub oblăduirea președintei Televiziunii”, scria Gabriel Liiceanu, potrivit ȘpS.
 
Ionuț Cristache a formulat o reacție pe Facebook, în care scria, printre altele:

– „Liberalul Dan Rau Rusanu a venit la #Romania9 (Domnu’ Liiceanu, #insist ca stiu ca va place sloganul, domnul Rusanu este achitat, dupa ce a stat abuziv 6 luni in arest, ACHITAT DEFINITIV) si a relatat cum domnul Liiceanu a venit cu mana intinsa sa-i fie sterse niste datorii Humanitas, prin 2002, ca “era un act de cultura” ce facea domnia sa si ca nu mai avea de unde sa plateasca si darile catre stat.”

– „Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas(fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas”

– „Ati fost intelectualul preferat al lui Basescu, intelectualul-butoniera al acestuia, la faptul ca va plac luxul, opulenta, atentiile politicienilor (avionul trimis special de Basescu pentru a va aduce pe dvs. si pe altii la Vila de Protocol de la Neptun”.
 
Se pare că aceste câteva rânduri i-au pătat liiceanului onoarea lui de humanist și s-a simțit obligat să și-o apere în instanță.
 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.