May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

6 motive bune pentru a manca carbohidrati seara • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

3 min read


Glucidele permit organismului să se realimenteze cu energie. Excelente pentru creier, ele îți afectează și starea de spirit. Creierul trebuie alimentat continuu cu carbohidrați. Aceștia sunt combustibili reali, care îi furnizează energia esențială pentru buna funcționare. Într-adevăr, trebuie să știți că organismul stochează doar o cantitate mică, sub formă de glicogen în ficat sau în mușchi.
La cină, consumul de carbohidrați cu indice glicemic scăzut vă oferă energie cu eliberare lentă și susținută. Obiectivul? Evitați fluctuațiile zahărului din sânge care dăunează moralului. Consumul de carbohidrați seara ajută, de asemenea, la prevenirea unei eventuale hipoglicemii noaptea sau ziua. Acestea cresc riscul de oboseală, dureri de cap sau chiar amețeli.
Alimentele cu un indice glicemic ridicat se transformă rapid în glucoză. În schimb, cele cu un indice glicemic scăzut sunt procesate mai lent. Și această diferență este fundamentală, deoarece acestea sunt digerate treptat, și nu brusc. Ele ne permit să ne simțim plini mai mult timp.
Cantitatea de fibre dietetice asociate cu zaharurile poate reduce creșterea glicemiei, scăzând astfel indicele glicemic al unui aliment. Cele mai bune surse de fibre sunt fructele uscate, leguminoasele și produsele din cereale integrale.
6 motive bune pentru a manca carbohidrati seara
Glucidele facilitează adormirea
Alimentele pe bază de glucide lente (cartofi, orez, pâine, paste) favorizează somnul. Într-adevăr, acestea din urmă au un ușor efect sedativ asupra sistemului nervos. Acestea promovează absorbția a mai mult triptofan de către creier, un aminoacid care participă la producerea serotoninei, care declanșează secreția hormonului somnului, melatonina.
Carbohidrații asigură un somn de o calitate mai bună
Încurajarea glucidelor lente pe timp de noapte este o modalitate bună de a vă îmbunătăți somnul. Și din motive întemeiate: glucidele lente umplu stomacul în timp ce limitează hipoglicemia nocturnă și de la trezire.

Carbohidrații te fac să mănânci mai puțin
O farfurie de paste cu o porție de carne albă, pește sau proteine ​​vegetale, însoțită de legume verzi este o cină ideală pentru a lupta împotriva foamei în afara meselor. Pastele, de exemplu, au un indice de sațietate foarte ridicat. Aveți grijă, totuși, un fel de mâncare cu paste carbonare, bogat în lipide, va fi mai caloric și mai greu de digerat seara.
Glucidele sunt bune pentru moral
Glucidele sunt combustibilul pentru creier. Acestea îi furnizează energia esențială pentru buna funcționare (concentrare, memorie, dispoziție și stres) și aceasta în mod continuu pe tot parcursul zilei. Un aport bun de glucide lente este, prin urmare, esențial pentru a vă menține starea de spirit.
Glucidele încetinesc gustarea
Glucidele complexe durează mai mult timp pentru a fi digerate decât zaharurile rapide. Unul dintre sfaturile pentru a suprima gustarea? Consumați carbohidrați lenti la fiecare masă. Glicemia va fi stabilizată, senzația de plenitudine mai lungă și foamea redusă.
Glucidele nu te îngrașă
Consumul de carbohidrati noaptea nu te va ingrasa. Glucoza, care provine din digestia glucidelor, intră în celulele corpului pentru a deveni o sursă de energie. Corpul dumneavoastră trebuie să fie alimentat în mod adecvat cu acesta. Desigur, zaharurile consumate în exces se transformă în rezerve de grăsimi.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.