May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministrul austriac al Sănătății își dă demisia, epuizat de pandemie. ”Nu vreau să mă distrug. Austria are nevoie de un ministru 100% apt”

2 min readMinistrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, membru al partidului Verzilor, a anunțat marți că demisionează, epuizat de lupta împotriva pandemiei de Covid-19 și, ocazional, de ”lupta” cu alți oficiali.

Ministrul austriac al Sănătății își dă demisia, epuizat de pandemie DPA Images / Roland Schlager via Hepta

Rudolf Anschober s-a aflat la conducerea Ministerului Sănătății în ultimele 15 luni.

“Eu … nu vreau să mă distrug”, a spus Rudolf Anschober într-un comunicat transmis mass-media, descriind că a avut probleme cu tensiunea arterială și este epuizat.

„În cea mai gravă criză a Sănătății din ultimele decenii, Republica are nevoie de un ministru al Sănătății care să fie 100% apt. În prezent nu sunt eu acela”, a spus Rudolf Anschober, citat de Reuters.

Citește și:

UE apără distribuţia vaccinurilor anti-Covid, după ce mai multe ţări au denunțat inechități la nivelul blocului comunitar
Bărbat internat în stare critică cu Covid-19, la o lună după ce a fost vaccinat cu Johnson & Johnson, în SUA

Rudolf Anschober a cerut constant măsuri mai stricte de prevenire a infecțiilor Covid-19

Anschober, fost jurnalist și profesor de școală, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre cei mai populari politicieni ai țării, cunoscut pentru explicațiile sale lungi și răbdătoare despre provocările pandemiei.
Totuși, el nu a fost întotdeauna susținut de colegii din Guvern când a cerut măsuri mai stricte ca urmare a creșterii numărului de infectări cu Covid-19.
„Am luat o slujbă foarte frumoasă și provocatoare acum 15 luni. Dar mi pare că nu au trecut 15 luni, ci 15 ani ”, a spus Anschober.

Rudolf Anschober va fi înlocuit la minister de Wolfgang Mueckstein, de profesie medic
La scurt timp după anunțul privind demisia lui Anschober, liderul Verzilor, vicecancelul Werner Kogler, l-a prezentat pe medicul Wolfgang Mueckstein drept succesor al Anschober, adăugând că acecsta va depune luni jurământul.
„Aș dori să mă asigur că vom trece cu toții împreună cât mai bine de pandemie”, a declarat Mueckstein, medic generalist și relativ necunoscut, care a activat în Asociația Medicală din Viena.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.