May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Marea Britanie și-a atins obiectivul vaccinării persoanelor de peste 50 de ani în ziua în care s-a a dat drumul măsurilor de relaxare

2 min readRegatul Unit şi-a atins, cu un uşor avans, obiectivul de a vaccina – până la jumătatea lui aprilie – cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani şi persoanele cele mai vulnerabile şi expuse, a anunţat Guvernul britanic, relatează AFP:

O femeie în vârstă este vaccinată împotriva coronavirusului, în Marea Britanie Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Am depăşit, în prezent, o etapă extrem de semnificativă în programul nostru de vaccinare prin vaccinarea tututor celor care se află în cele nouă grupe de risc mare” din cauza noului coronavirus, care a ucis peste 127.000 de oameni în regat, a anunţat luni, într-un comunicat, premierul Boris Johnson.

Peste 32 de milioane dintre cei 66 de milioane de locuitori ai ţării au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin în Regatul Unit.

Citește și:

Marea Britanie a dat drumul măsurilor de relaxare, după ce peste 32 de milioane de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului
Luni, Marea Britanie va atinge imunitatea de grup, estimează cercetătorii UCL

Londra îşi menţine obiectivul de a vaccina cu cel puţin o doză de vaccin anticovid toţi adulţii până la sfârşitul lui iulie, în pofida problemelor cu care se confruntă vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford.

Imunitate colectivă, atinsă în Marea Britanie
Cercetătorii din cadrul Universității College London (UCL) au estimat că Marea Britanie și-a atins, luni, imunitatea de grup. Dis de dimineață, oamenii s-au întors în magazinele neesenţiale, frizerii, saloane de infrumuseţare, săli de fitness şi la terase.
Redeschiderea teraselor a fost motiv de sărbătoare pentru britanici. La miezul nopţii, mai multe localuri au scos lacătul de pe uşă după luni întregi de carantină.

Relaxarea vine la o zi după ce Regatul Unit a înregistrat doar şapte decese provocate de coronavirus, cel mai scăzut bilanţ din septembrie şi până acum. Totodată, Marea Britanie are cei mai mulţi oameni vaccinaţi din toată Europa. Peste 32 de milioane de oameni au primit cel puţin prima doză, adică peste 60% din populaţia adultă
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.