May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O nouă victimă nerecunoscută a vaccinului AstraZeneca? Un consilier local din Vâlcea a murit de infarct miocardic la câteva zile după injectarea cu serul Covid al companiei anglo-suedeze

5 min read


Duminică s-a împlinit o lună de la moartea lui Pamfil Nuțu din Rădăcinești, județul Vâlcea, fost candidat la conducerea Primăriei Berislăvești. În dimineața zilei de 11 martie 2021 a trecut la Cele Veșnice Nuțu (Puiu) Pamfil, consilier local al Comunei Berislăvești din partea PNL și președinte al filialei locale a partidului. Oficial, decesul a survenit în urma unui stop cardiac, însă pe surse se spune că infarctul miocardic s-a produs la câteva zile după vaccinarea Covid. În perioada 15 februarie – 23 martie, vaccinarea s-a făcut exclusiv cu serul Astra-Zeneca la Centrul de la Călimănești, care are arondate 7 localități, inclusiv Berislăvești, după cum relevă Cozia-info.ro și RâmnicuVâlceaWeek.ro.
 
Rudele susțin că Pamfil Nuțu, la cei 53 de ani ai săi, era în putere, nu avea afecțiuni preexistente cunoscute – nici măcar probleme cu inima – și nu era înregistrat pacient sub observație la spitale sau clinici, potrivit Cozia-Info.ro.

Născut în județul Vâlcea, pe meleagurile comunei Berislăvești, în satul Rădăcinești, alături de încă trei frați: Vasile, Viorica și Marian, Nuțu (Puiu) Pamfil era al treilea dintre frați. Căsătorit cu Iuliana Maria, învățătoare la Școala Gimnazială Berislavești și tată a două fete – Andra-Iulia și Elena. Era lincențiat al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza” din București.

În perioada 1988-2014 a îndeplinit mai multe funcții în cadrul CFR: magazioner, conductor tren, șef tren, inspector de specialitate, instructor regional, instructor central în Ministerul Transporturilor, iar în prezent lucra la SC APAVIL SA, Sector Călimănești, Birou-Contracte. În perioada 2000-2014, a fost liderul de sindicat al MC Feroviarul, iar din 2004 până în 2013, vicepreședinte călători – Regionala Craiova, membru în comitetul director al Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial din România.

Pamfil Nuțu a activat în cadrul organizației PNL Berislăvești ocupând, pe rând, funcția de vicepreședinte și, mai apoi, de președinte al organizației. La alegerile din anul 2016 a candidat la funcția de primar al comunei Berislăvești.

În dimineața zilei de joi, 11 martie 2021, a fost dus la IML Vâlcea pentru respectarea tuturor procedurilor legale (autopsie, acte, etc), după care a fost dus în satul său natal pentru a fi privegheat de țăranii de la munte. A fost înmormântat duminică, 14 martie 2021, după Sfânta Liturghie, la biserica din Rădăcinești. Nu a avut nici el parte de o înmormântare creștinească, din cauza restricțiilor pandemice impuse chiar de liberalii pe care i-a slujit cu devotament.
 
Surse apropiate familiei au declarat pentru ActiveNews că Pamfil Nuțu a murit la câteva zile după vaccinare, însă acest lucru e trecut sub tăcere din cauza funcției politice a decedatului. În urma autopsiei, s-a spus că decesul e cauzat de un infarct miocardic, asta deoarece Pamfil a murit acasă, în zorii zilei de 11 martie, la scurt timp după trezire. Dar autopsia nu a cercetat substanțele din organism și nici nu a corelat moartea subită cu proximitatea vaccinării. La cei 53 de ani ai săi, omul era în putere și nu era cunoscut cu afecțiuni preexistente. Alți doi colegi de serviciu ai lui Pamfil Nuțu, care s-au vaccinat în aceeași zi cu el, s-au simțit rău și nu au mai mers la muncă în următoarele zile, însă în cazul lor efectul advers nu a fost mortal.
 
Contactați de redacția ActiveNews, angajați ai Primăriei orașului Călimănești, instituția care a colaborat la înființarea Centrului de Vaccinare de la Liceul Tehnologic de Turism din oraș, au spus că Pamfil Nuțu ar fi murit de inimă, în urma stress-ului legat de un proces îndelungat pe care îl purta în justiție cu Regionala CFR. Această variantă convenabilă e îmbrățișată, de altfel, și de presa locală. Se pare că aceasta e și povestea răspândită de rudele apropiate.
 
Contactată telefonic de redacție, doctorița Maria Isărescu, cea care coordonează Centrul de Vaccinare Călimănești, a afirmat că nu are cunoștință, nici ea nici colegele ei, de alte reacții adverse la vaccinul AstraZeneca în afară de cele obișnuite: febră, frisoane, stare de oboseală. Nu au fost semnalate la Centru alte reacții adverse, după vaccinarea a circa 1.000 de persoane.
 
Cu toate acestea, avem moartea lui Pamfil Nuțu survenită în aceeași săptămână cu vaccinul, și mărturia pe surse că și alți colegi de serviciu ai acestuia ar fi fost inapți de muncă în următoarele zile. Din câte se cunoaște despre vaccinul AstraZeneca, devenit celebru în Uniunea Europeană după jumătatea lunii martie, când peste 13 state au suspendat temporar folosirea lui, acesta produce cheaguri de sânge, care pot cauza moartea mai ales atunci când se manifestă pe creier sau pe cord. De aici, suspiciunea rezonabilă că infarctul miocardic suferit de Pamfil Nuțu ar putea fi mai mult decât consecința oboselii și a stress-ului.
 
Coroborăm această moarte subită și cu mai cunoscutul caz al inginerului Ioan Barbu din județul Gorj, care a murit pe 1 martie, la două zile după ce fusese vaccinat cu serul Covid produs de AstraZeneca, decedatului găsindu-i-se cheaguri de sânge la nivelul organelor interne. După mediatizarea acestei nenorociri, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a refuzat să suspende întrebuințarea vaccinului AstraZeneca, fapt care ar fi putut scuti alte morți nedorite. Asta pentru că, după 1 martie, a urmat 11 martie și cine știe câte alte cazuri fatale, ascunse de rude sau mușamalizate de lucrătorii medicali.  
 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.