May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Reprogramarea gratuită a zborurilor, facilitatea prin care companiile aeriene atrag clienții în pandemie

3 min readPentru a-i convinge pe români să-și cumpere bilete de avion, tot mai multe companii aeriene le oferă posibilitatea să-și reprogrameze gratuit călătoria.

Această facilitate, apărută din cauza pandemiei, expiră în câteva luni, sau la sfârșitul anului. Însă, dacă situația o va impune, va putea fi prelungită, pentru că mulți încă se tem să călătorească, sau nu pot, din pricina restricțiilor din diverse țări.Mulți pasageri care așteaptă pe aeroportul din Otopeni spun că zboară în aceste zile de nevoie, nu în vacanță.Pasager: “Am venit la Bucureşti nu de plăcere, pentru unele acte, unele chestii pe care le avem de rezolvat. Nu aş zbura acum de plăcere. Este prea complicat, teste aici, teste acolo, mască aici, mască acolo.”Pasager: “Mergem la lucru, dacă avem un contract de muncă trebuie să respectăm. Compania a zis că în caz că se reprogramează zborul, putem programa în altă zi.”
Potrivit unui studiu făcut în rândul românilor din zona urbană, care ar avea bani şi posibilitatea să călătorească, 43% spun că ar putea să iasă din România în acest an, de pildă, pentru o vacanță.Restul? Nu ştiu deocamdată ce să facă. Situaţia epidemiologică se schimbă de la o zi la alta şi de la o ţară la alta. N-ar lua un bilet de avion pe care nu-l pot folosi dacă într-o anumită destinaţie apar restricţii ori condiţii pe care nu le îndeplinesc.Pentru a-i convinge pe aceşti oameni să călătorească, multe companii aeriene şi-au schimbat politica în ceea ce priveşte reprogramarea zborurilor. De acum e gratis, lucru greu de închipuit înainte de pandemie.Cristina Dobrescu, reprezentant KLM: “Una dintre soluţii este lansarea biletelor 100% flexibile ceea ce înseamnă că pot fi modificate ori de câte ori pasagerul are nevoie, pot fi rambursate la cerere sub forma unui voucher pentru achiziţionarea unui alt bilet în viitor.”Şi unele companii low cost au această facilitate. Blue Air anunţă că le oferă clienţilor posibilitatea să-şi modifice datele de zbor în mod gratuit, în caz că planurile de călătorie se schimbă. Opţiunea este valabilă pe tot parcursul anului 2021, pentru toate rezervările.Blue Air: “Oferim clienţilor noştri opțiunea de a-și modifica datele de zbor în mod gratuit, în cazul în care planurile lor de călătorie se schimbă. Opţiunea este valabilă pe tot parcursul anului 2021, pentru toate rezervările.”Şi Tarom le permite călătorilor să îşi reprogrameze călătoriile fără să impună o taxă de penalizare. Această facilitate este valabilă pentru bilete programate până pe 30 iunie. Biletele pot fi modificate pentru o nouă date sau destinaţie până la 31 decembrie sau până la data lor de expirare.
Tarom: “Această facilitate comercială este valabilă pentru bilete cu cel puțin o dată de călătorie programată până la 30 iunie 2021, pasagerii având posibilitatea de a modifica biletele pentru o nouă dată sau destinație până la 31 decembrie 2021. Sau până la data de expirare a biletelor.”Oferta Tarom este valabilă pe cursele internaţionale, dar şi interne, cum ar fi de pildă Bucureşti, Timişoara, Oradea, Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Suceava şi Iaşi.Atenţie, verificaţi site-urile companiilor aeriene. Exista operatori care şi-au păstrat taxa de modificare a biletelor de dinainte de pandemie. Taxa poate începe de la 5 euro şi depăşeşte uneori şi 100 de euro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.