May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

OMS, avertisment dur: Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia

2 min readVideo

De Monica Palade.Publicat: 12.04.2021, 18:54.
Actualizat: 12.04.2021, 19:21

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia, deşi ar putea fi ţinută sub control în câteva luni, susţine directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS, avertisment dur: Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia Profimediaimages
Acesta mai spune că acest lucru se datorează de fapt confuziei, automulţumirii şi inconsecvenţei în lupta cu temutul virus.
„Şi noi dorim să vedem societăţile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerţului şi turismului, dar în acest moment unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt copleşite şi oamenii mor – şi este ceva complet evitabil”, a spus Tedros, citat de The Star.

Departe de a se încheia

„Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS.
Tedros Adhanom Ghebreyesus mai spune că în unele ţări, deşi virusul continuă să se răspândească, restaurantele şi cluburile de noapte sunt pline, pieţele sunt deschise şi aglomerate, cu puţini oameni care-şi iau măsuri de precauţie. „Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau COVID-19”, a adăugat Tedros.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.