May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

leacuri batranesti • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

3 min read


Dacă medicina pe bază de plante poate fi folosita alaturi de consultația cardiologică, aceasta își are totuși locul sau in prevenirea si reglarea tulburărilor ocazionale.
Plante prietenoase cu inima: leacuri batranesti
Păducel
Considerată planta regină a inimii, păducelul este un arbust spinos ale cărui flori, frunze și fructe uscate sunt folosite în fitoterapie. Într-adevăr, toate aceste părți pot fi consumate sub formă de ceai de plante sau ca extract hidralcoolic în cazurile de tulburări ale sistemului cardiovascular, precum și în cazurile de hipotensiune. Păducelul crește puterea de contracție a inimii, dilată vasele de sânge și îmbunătățește oxigenarea mușchiului inimii.
Păducelul conține polifenoli și triterpene cu proprietăți antioxidante, dar mai presus de toate, stimulează inima și este, de asemenea, capabil să regleze ritmul cardiac. Ca și în cazul altor remedii pe bază de plante, preparatele cu păducel sunt bune pentru sănătate, dar nu sunt un substitut pentru medicamentele prescrise de medici. Cu toate acestea, aceste remedii se pretează foarte bine la însoțirea procesului de vindecare.
Usturoi
Deși efectele usturoiului sunt modeste, efectele sale sunt numeroase. Deoarece afectează toți factorii de risc cardiovascular, acesta reprezinta un tratament complementar pentru cei afectați. Usturoiul este recunoscut ca un tratament adjuvant pentru hiperlipidemie și ateroscleroză. De asemenea, are potențialul de a încetini progresia complicațiilor cauzate de diabet, un alt factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
Punctele importante de reținut atunci când utilizați usturoiul sunt dozarea și regularitatea. Ar trebui consumat în fiecare zi. Utilizarea ocazională nu oferă rezultate. Rezultatele interesante în prevenirea bolilor cardiovasculare apar după câteva luni.
Se recomandă și consumul de usturoi dietetic. Este un aliment sănătos esențial. Pe de altă parte, pentru a avea un efect terapeutic tangibil, trebuie să mănânci mult, adică un catel sau mai mult pe zi, ceea ce poate fi dificil pentru unii.
Deoarece inima și circulația sângelui sunt strâns legate, o circulație bună poate ajuta la prevenirea problemelor cardiace.
Ginkgo biloba
Conform datelor actuale, ginkgo biloba este deosebit de eficient în stimularea circulației sângelui.

Castan de cal
Coaja castanului de cal își datorează acțiunea vasoregulatorie (reglarea circulației sângelui) la esculoside și sămânța la escină. Acești doi compuși au o acțiune vasoreglatorie prin reducerea permeabilității capilare pentru a lupta împotriva insuficienței venoase cronice.
Rozmarin
Medicamentele naturale folosesc rozmarinul sub formă de ceai de plante pentru a stimula circulația sângelui și împotriva balonării. Rozmarinul are un efect de reglare asupra circulației și a nervilor și, prin urmare, ar fi recomandat în special pentru întărirea ușoară a inimilor îmbătrânite.
Frunze de măslin
Ceaiurile din plante și tincturile ajută in caz de hipertensiune arterială ușoară.
Pentru un efect calmant, se recomandă utilizarea:
Balsam de lămâie
Dacă apare insecuritate cardiacă combinată cu dureri de stomac, remediul recomandat este balsamul de lămâie. Eficacitatea sa în anxietate și probleme de adormire a fost recunoscută științific.
Passiflora
Frunzele sale sunt utilizate în medicina pe bază de plante pentru a combate neliniștea nervoasă, tensiunea, iritabilitatea și anxietatea, precum și toate tulburările de somn și problemele cardiace care pot rezulta din aceasta.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.