May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Zăpada a adus din nou schiorii la munte. În Poiana Brașov, pârtiile vor fi deschise și weekendul viitor

2 min readZăpada căzută zilele trecute a adus, din nou, schiorii la munte. În Poiana Brașov, administratorii au anunțat că țin pârtiile deschise inclusiv weekend-ul viitor.

Și turiștii care vor să ia drumul Clujului pentru schi, găsesc în zonă un strat de zăpadă de 70 de centimetri. Restricțiile în weekend sunt însă aceleași peste tot.Fie că au venit pentru ski, sau pur și simplu pentru o plimbare, cei care au ales sâmbătă Poiana Brașov nu au regretat. Cozile de la telecabină au fost departe de ce s-a întâmplat în săptămânile trecute. Pentru o urcare și o coborâre, adulții au plătit 35 de lei, iar copiii 20.Turistă: „Nu mă așteptam până acum să pot skia în aprilie, dar e frumos, e soare, puțin aglomerat, dar merge.”
După schi, unii s-au pus la soare, în căutarea vestitului bronz…de munte.
În weekend, la un hotel de 4 stele în Poiană, o cameră dublă, cu mic dejun inslus, costă între 360 și 560 de lei pe noapte.
Și la Buscat, în județul Cluj, stratul de zăpadă măsoară peste 70 de centimetri.Iancu Ștefănescu, administrator Pârtie Buscat: „Am avut zăpadă naturală și nu artificială ca în anii trecuți, ne bucurăm că mulți au venit să se bucure de un skiat, de o terasă, să bea o cafea și de ce nu, de aer curat, cu sigurata cel puțin încă un weekend o să mai fie deschis, dacă nu chiar două.”
Norocoși au fost și copiii. Unii au ajuns sâmbătă pe Muntele Băișorii pentru o ultimă tabără de ski. Pentru o zi, părinții au plătit între 250 și 350 de lei.Bogdan Andreica, organizator tabără de ski: „Copiii sunt entuziasmați că mai este puțină zăpadă, dimineața e perfectă, dar după-masa este puțin mai moale pentru cei care sunt practicanți ai sporturilor de iarnă este o bucurie”.Chiar dacă distracția s-a prelungit, regulile rămân în picioare. În weekend, în stațiuni, magazinele sunt deschise până la ora 18, iar turiștii pot circula până la ora 20. În același timp, salvamontiștii avertizează asupra riscului mare de accidentare pe porțiunile de pârtie expuse la soare. -acolo, zăpadă este mult mai moale.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.