May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Probleme pentru vânzătorii de produse tradiționale. Merg sute de kilometri, pentru a da marfa

2 min readProducători de miere, dulciuri sau mezeluri tradiționale străbat sute de kilometri spre zonele din țară cu restricții mai blânde, pentru a-și vinde marfa.

În aceste zile s-au strâns la Târgu Mureș, unde indicența cazurilor de Covid e sub 3%. Echipati cu măști, mănuși și dezinfectanți, oamenii și-au expus marfa, iar vizitatorii târgului au savurat produse ca la mama acasă.Aproximativ 40 de producători și-au dat întâlnire la cetatea din Târgu Mureș pentru a vinde produse făcute în casă, după rețete vechi, moștenite din familie.Adriana, producător: “Este un cozonac cu cremă de nucă făcut special pentru masa de Paște”.Producător: “Am venit cu produse tradiționale de la Rădăuți, din Bucovina. Sunt produse de porc făcute ca la mama”.
Mulți au venit de la sute de kilometri distanță. Majoritatea au rămas cu marfa în cămări și în pivnițe, după ce târguri din toată țara au fost anulate din cauza pandemiei.Producător: “Am venit din Vrancea, suntem producători. Perioada asta e grea pentru toți producătorii din țară. Este foarte greu. Într un an mergeam în fiecare weekend. Acum mergem la două luni. Se caută prunele uscate, că este post…”.Vizitatorii au fost îmbiați și cu prăjituri, dulcețuri de fructe și cu ciocolată artizanală cu ștevie.Vizitator: “Ne-am luat niște plăcinte cu brânză. Mi-am încălzit-o și ciugulesc așa, mai dau jos masca, mai iau o gură…”.Artizanii au expus și decorațiuni din pâslă, pentru sărbătorile pascale:”Acesta poate să fie o decorațiune simplă pentru Paște. Există diferite dimensiuni, la diferite prețuri. Cine cumpără aceste produse face un bine și pentru copii”.Târgul își închide porțile diseară. Vizitatorii trebuie să știe că trebuie și ei să poarte mască de protecție și să păstreze distanța fizică.
 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.