May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Două medalii de aur și șase de argint pentru canotorii români la Campionatul European!

5 min readCanotorii români se întorc de la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese cu două medalii de aur, patru de argint. În finale competiției România s-a calificat cu 9 bărci, 6 din acestea urcând pe podiumul de premiere.

Prima medalie a zilei pentru tricolori a fost obținută de Gianina Beleagă, care a obținut argintul la simplu, categoria ușoară. Ea a trecut linia de sosire cu timpul de 7:45.80, fiind depășită de Alena Furman, din Belarus.

A doua medalie de argint pentru România a fost câștigată de echipajul de dublu rame, alcătuit din Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi. Ele a ajuns după echipajul Marii Britanii, cu timpul de 7:03.02.

În finala similară, la masculin dublu rame, echipajul României, alcătuit din Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc a trecut a patra de linia de sosire cu toate că era cotată cu a șasea șansă.

Prima medalie de aur a fost câștigată la dublu vâsle feminin, de Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Acestea au depășit confortabil cu distanță de mai mult de o barcă, echipajele Lituaniei și Marii Britanii, cu timpul de 6:49.84.

Ne-am dorit mult acest rezultat, pentru care ne-am antrenat din greu. Am stat patru luni în Italia, departe de familiile noastre, pentru a ne pregăti. Acesta este doar un test, înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo” a declarat Simona Radiș, pentru worldrowing.com.

La dublu vâsle feminin, categorie ușoară, Elena Mihai și Ionela Cozmiuc au obținut locul 4, podiumul fiind ocupat de Țările de Jos, Irlanda și Marea Britanie.

A urmat o nouă medalie de argint, de data aceasta câștigată la masculin, patru rame de Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu, care au trecut linia de sosire cu timpul de 5:58.34, fiind depășiți de echipajul Marii Britanii cu aproape o lungime de barcă.

Aceasta a fost cea mai competitivă cursă de la Campionatul European. A fost o cursă foarte strânsă. Pentru noi această medalie este un cadou” – a declarat la finalul cursei Cosmin Pașcari.
În cursa de patru rame, feminin, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Roxana Parașcanu și Mădălina Hegheș, au ocupat locul 4.

A doua medalie de aur a fost obținută de echipajul 8+1, alcătuit din Daniela Druncea, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Maria Tivodariu, Georgiana Dedu, Iuliana Bejenariu și Maria Rusu), cu timpul de 6:06.67.

A fost o competiție foarte puternică, dar ne-am antrenat intens în cantonamentul din Italia și am reușit să obținem acest rezultat deosebit.” A spus după cursă Maria Magdalena Rusu.
Ultima medalie de la europene a fost obținută în ultima cursă a zilei, echipajul masculin de 8+1, aclcătuit din Adrian Munteanu, Ciprian Huc, Florin Arteni-Fîntînariu, Constantin Adam, Dragoș Aiacoboae, Sergiu Bejan, Constantin Radu, Florin lehaci, Alexandru Chioseaua, obținând medaliile de argint.

Este cea ma importantă cursă a noastră, deoarece am reușit să întrecem Germania și nu am fost departe de Marea Britanie. Acest rezultat ne dă mari speranțe pentru regata de la Lucerna, pentru calificările la Olimpiadă. Acum ne întoarcem acasă și reluăm antrenamentele pentru Lucerna.”, a declarat
Adrian Munteanu, după câștigarea argintului.

(sursa: Mediafax)


Canotorii români se întorc de la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese cu două medalii de aur, patru de argint. În finale competiției România s-a calificat cu 9 bărci, 6 din acestea urcând pe podiumul de…


UEFA a anunțat vineri cele 8 țări care au confirmat organizarea cu spectatori pe stadioane a meciurilor de la EURO 2020. Acestea au confirmat capacitatea de ocupare a stadioanelor pe care le vor pune la dispoziție….


Federația Română de Tenis a anunțat vineri că Simona Halep nu va mai face parte din echipa României la ”Billie Jean King Cup”, pentru meciul cu Italia, din 16-17 aprilie, de la Cluj Napoca.

„Din păcate,…


Scandalul dopajului de la Astra Giurgiu părea lămurit. Alexandru Ioniță a recunoscut în septembrie 2020 că a făcut tratamente ilegale, părea să aibă parte de clemență și spera că o să-i fie redusă…


Azi aflăm dacă Bucureștiul va mai găzdui meciuri la EURO. Consiliul de organizare al UEFA va lua în calcul situația epidemiologică în tările-gazdă ale turneului final și posibilitatea ca acestea să asigure…


România a câștigat 13 medalii la Europenele de Haltere de la Moscova: şapte de aur – Monica Suneta Csengeri – trei la cat. 49 kg, Loredana Toma – trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru – cat. 71 kg la…


Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur, la categoria 64 de kilograme, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.
Ea a obţinut aurul la smuls cu 114 kg, nou record european. Tot ea a stabilit și&…


Echipa feminină de sabie a României a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Scrimă pentru juniori de la Cairo, după ce a învins Turcia, cu 45-40.

România a obţinut o…


Turneul de Grand Slam de la Roland Garros ar putea fi amânat, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat ministrul frances al Sportului, fosta înotătoare de origine română…


Cosmina Adriana Pană a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de haltere de la Moscova, la stilul aruncat, categoria 45 de kilograme.

Pană evoluează la CSM Bacău și a…


CSM Bucureşti a învins-o pe ŢSKA Moscova cu scorul de 32-27 (20-12), sâmbătă, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal…


Clubul FC Rapid are un nou președinte, în persoana fostului fotbalist Daniel Niculae. El a revenit la echipa din Giulești după circa trei ani, ultima oară activând ca…


În urmă cu un an, când Mirel Rădoi și-a prezentat proiectul mandatului său la conducerea echipei naționale, toată suflarea microbistă a început să viseze frumos: „Vom ataca”, „Fotbal total”,…


La capătul unui thriller de coșmar, Armenia a învins-o pe România, scor 3-2, în a 3-a etapă a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal. După ce au fost conduși cu 1-0, românii au revenit prin două…


La un gol distanță de calificare, „tricolorii” lui Mutu au fost eliminați dramatic de la Euro, după ce au remizat cu Germania U21, 0-0, în ultimul meci al grupelor Campionatului European de tineret. Eliminarea…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.