April 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Struţ în loc de miel pe masa de Paşte. La Sebeş, comenzile au explodat

2 min readNicio masă de Paşte fără carne de miel! Cel puţin asta spune tradiţia. La Sebeş, în judeţul Alba, oamenii au însă alte preferinţe. Carnea de struţ este cea mai apreciată şi poate fi, cu uşurinţă, o alternativă sănătoasă pentru perioada sărbătorilor pascale. De altfel, comenzile au explodat în ultima perioadă.

De Paşte, unii oamenii preferă să mănânce carne de struţ
Numărul comenzilor a crescut în ultima perioadă
La Sebeş, sunt mulţi oameni care, de Paşte, înlocuiesc tradiţionala carne de miel cu cea de struţ.

Marius Farcaşiu, administrator ferma de struţi: Au crescut foarte mult comenzile, mai ales acum în perioada de Paşti, neaşteptat. Primul lucru pe care îl are carnea de struţ şi nu o are mielul este lipsa grăsimii din textura ei.

Citește și:
Mielul, mai scump cu 20% de Paște. Ciobanii se tem că nu au unde să-l vândă

Numărul comenzilor a crescut în ultima perioadă

Comenzile de produse din carne de struţ sunt tot mai mari, iar cererile în online au explodat. Clienţii vin chiar la fermă pentru a ridica comanda. Preţul unui pachet cu preparate din carne de struţ de un kilogram şi jumătate ajunge până la 140 de lei.
”Se apropie Paştele, este carnea de struţ o alternativă la carnea de miel?Da, cu siguranţă! Este mult mai sănătoasă şi mult mai uşor de preparat.”
”Ce aţi vrea să consumaţi acum în preajma sărbătorilor de Paşte din carne de struţ?Nu ştiu, probabil o să facem o pulpă de struţ la cuptor.”

Struţii sunt păsări rezistente, care s-au adaptat foarte bine la condiţiile meteo de pe plaiurile mioritice, inclusiv la temperaturile negative. Ei sunt recunoscuţi ca fiind prietenoşi, dar devin agresivi când sunt în perioada de împerechere, iar atunci lovesc cu piciorul, nu cu ciocul, aşa cum se crede.
Anca Farcaşiu, reprezentant fermă de struţi: Carnea de struţ este o carne foarte sănătoasă şi în acelaşi timp foarte gustoasă. Faţă de restul cărnurilor, carnea de struţ conţine foarte puţin colesterol şi este foarte bogată în fier şi în omega 3, 6 şi 9.
Cum de sărbătorile pascale se înroşesc ouăle, au fost destui clienţi care au optat pentru cele de struţ. Un ou de struţ poate cântări chiar şi 2 kilograme şi, ca dimensiune, este echivalentul a 24 de ouă de găină.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.