April 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Premierul italian Mario Draghi, atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ”Sofagate”. Preşedintele turc a fost numit ”dictator”

2 min readFoto

De Andreea Anghel.Publicat: 09.04.2021, 09:28.
Actualizat: 09.04.2021, 09:29

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu ”dictatorii”, afirmaţii condamnate de Ankara.

Atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ”Sofagate” Profimedia Images
Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene
Incidentul a fost catalogat drept un fiasco diplomatic
Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci când cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

”Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen. Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen”, a declarat Draghi reporterilor, potrivit Reuters.

Citește și:
Moment umilitor pentru Ursula von der Leyen, lăsată fără scaun la Ankara. „Ce fiasco diplomatic!”

”Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt – dictatori – cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite”, a adăugat premierul.

Afirmaţiile au fost condamnate de Ankara
Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.
”Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales”, a scris Cavusoglu pe Twitter.

Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor ”acuzaţii nedrepte”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.