April 13, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O biserică din Alberta, Canada, a fost închisă pentru că nu ar fi respectat măsurile de prevenire împotriva infectării cu virusul Covid

2 min read


Alberta Health Services a anunțat într-o declarație că biserica GraceLife Church va rămâne închisă până când va putea oferi dovezi că va respecta restricțiile de sănătate, a raportat Canadian Press, informează breitbart.

CTV News a raportat că poliția și personalul de securitate se aflau în jurul bisericii, în timp ce, miercuri, au fost instalate garduri metalice cu lanț în jurul clădirii bisericii și a parcării sale.

Biserica, situată la vest de Edmonton, a respins avertismentele de sănătate publică de luni de zile, iar pastorul său, James Coates, a petrecut o lună după gratii. Coates a fost acuzat în februarie pentru încălcarea ordinelor de sănătate publică împotriva coronavirusului. Apoi a fost închis pentru că a refuzat să se conformeze unui ordin de cauțiune care prevedea că ar putea presta doar servicii care sunt în conformitate cu normele de sănătate publică.

El s-a întors la predicare pe 28 martie după ce a plătit o amendă de 1.500 de dolari și a pledat vinovat pentru o acuzație de încălcare a cauțiunii. Bisericile din regiune au voie să se deschidă la o capacitate de 15% cu distanțare socială și măști, dar oficialii spun că GraceLife a avut sute de congregați care au participat la slujbele bisericești.

Serviciile de sănătate din Alberta au declarat că au încercat să lucreze cu biserica luni bune înainte de decreta închiderea ei.

GraceLife a devenit ținta criticilor împotriva guvernului premierului Jason Kenney, deoarece biserica a rămas deschisă, în ciuda avertismentului lui Kenney care afirma că cei care încalcă regulile vor suporta consecințele.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.