April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

China luptă să-și vaccineze toată populația. Oferă vouchere celor care se vaccinează și buline roșii celor care refuză

1 min read


China a reușit să vaccineze până în momentul de față circa 10% din totalul populației, dar intenționează ca până în iunie să atingă pragul de 40%, potrivit smartradio.

Autoritățile au promis chinezilor care se vaccinează cutii de ouă, bilete gratuite pentru a vizita temple sau vouchere, în schimb ce, la partea opusă, cei care refuză vaccinul vor primi o bulină roșie postată pe casă. Astfel, populația va fi încurajată să facă pasul.

De exemplu, în districtul Xicheng (centrul Beijingului), clădirile sunt marcate cu buline colorate care arată procentul locatarilor vaccinați. Dacă este marcat semnul verde, înseamnă că 80% dintre locatari au primit vaccinul, galben dacă o proporție între 40-80% s-a vaccinat, iar roșu dacă procentul scade de 40%.

Deși guvernul asigură populația că vaccinarea este opțională, bulinele roșii au început să apară și pe clădirile localurilor și cafenelelor. Wang Ying, proprietara unei cafenele a declarat că afacerea ei este marcată cu bulină roșie. „Am crezut că vaccinarea este opțională, dar acum simt că toată lumea trebuie să o facă”, a spus aceasta.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.