April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început în Timiș. Ce ser anti-Covid au primit primii pacienți

2 min readGalerie foto

A început vaccinarea împotriva Covid-19 în cabinetele medicilor de familie din Timiș. De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

Galerie (3)

Primii pacienți vaccinați în cabinetele medicilor de familie, în Timiș RO Vaccinare/Facebook
Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică.
În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.
Cum vor fi plătiți doctorii implicați în proiectul-pilot de vaccinare

Primarul Dominic Fritz anunţa, la sfârşitul lunii martie, că medicii de familie vor fi implicaţi în programul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2, în cadrul unui proiect-pilot, municipalitatea contribuind pecuniar, prin ajutor de la sponsori, pentru plata doctorilor care vor efectua imunizarea.
Potrivit acestuia, Guvernul va aloca fiecărui medic câte 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, iar primăria, cu ajutorul unui sponsor, va completa suma cu încă 40 de lei pentru fiecare imunizare efectuată.
50 de medici de familie din Timiș, implicați in proiectul de vaccinare

Sponsorul local a donat deja 100.000 de lei în acest scop, dar trebuie găsită o soluţie sustenabilă de finanţare a medicilor de familie implicaţi în vaccinare.
“Este o premieră naţională şi reprezintă un alt element inclus în strategia locală de prevenire a pandemiei. Este un proiect-pilot cu medicii de familie din Timişoara şi din judeţ. Ei nu fac parte din campania de vaccinare, decât prin informare, dar nu vaccinează. Noi am lucrat pentru un proiect pilot, cum să folosim medicii de familie în acest proces. Am lansat un apel către medicii de familie să se înscrie în acest proiect pilot şi vom trimite cererile la Bucureşti, să fie operate în platforma de vaccinare”, declara la acea vreme Dominic Fritz.
Fiecare medic înscris va primi 100 de doze de vaccin şi seringi, astfel că se va putea începe vaccinarea a încă 5.000 de persoane din Timişoara şi din zonă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.