April 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Soldații ruși, acuzați că folosesc simbolul Crucii Roșii pentru a simula ambuscade

2 min readFlota militară de nord a Rusiei, care include soldați de elită, a fost surprinsă în imagini controversate, puse la dispoziția presei chiar de armată.

În timpul unui antrenament derulat în regiunea Murmansk, în care soldații simulau o ambuscadă, pe unul dintre vehiculele de teren a putut fi observat semnul Crucii Roșii, potrivit The Barents Observer.
Fotografiile publicate de armată arată cel puțin cinci soldați înarmați și îmbrăcați în uniforme de camuflaj în apropiere de granița cu Norvegia. Într-o fotografie se vede cum un soldat trage cu arma de pe acoperișul unui vehicul militar șenilat care are pe portieră desenată crucea roșie.

Simbolul Crucii Roșii pe spitalele civile sau militare, vehicule sau centrele de ajutor este dovada statutului lor de neutralitate într-un conflict, potrivit Convenției de la Geneva din 1929. Pe un vehicul precum cel folosit de soldații ruși în acest exercițiu, Crucea Roșie este un semn care indică protecție pentru răniții și personalul medical din interior.

Experții militari occidentali s-au arătat dezgustați de o asemenea tactică, de folosire a unui vehicul marcat cu simbolul Crucii Roșii drept acoperire și pentru a induce în eroare inamicul, potrivit Mirror.
„Dacă forțele rusești folosesc ambulanțe care poartă însemnele Crucii Roșii sau Semilunii Roșii, este o trădare inumană a sanctității tuturor legilor care privesc conflictele armate”. a spus Simon Diggins, colonel britanic în rezervă.
Însă, unii ruși susțin că antrenamentul vizează respingerea unei ambuscade asupra unui transport medical militar. Ministerul Rus al Apărării a explicat fotografiile spunând că s-a urmărit ”dezvoltarea abilităților în luarea unor decizii nestandardizate într-un mediu dinamic.”

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.