April 13, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Se actualizează lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei veniți din Turcia vor intra în carantină timp de 14 zile

2 min readComitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, în şedinţa de joi, Hotărârea nr. 22 ce actualizează, printre altele, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin din aceste zone vor intra automat în carantină pe teritoriul României, timp de două săptămâni. Documentul urmează a fi aprobat în ședința de Guvern care a început joi la ora 17:00.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 22 din 8.4.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) Shutterstock
Pe listă intră Turcia, una din țările preferate de turiștii români
Decizia CNSU intră în vigoare pe data de 13 aprilie 2021
“Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, a fost aprobată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, joi, CNSU.

Astfel, pe actuala listă se regăsesc:CuraçaoBonaire, Saint Eustatius and SabaSan MarinoUngariaUruguayEstoniaPoloniaSerbiaIordaniaBermudaWallis and FutunaAndorraMuntenegruArubaCehiaFranțaBahrainSuediaBulgariaMacedonia de NordBosnia and HerzegovinaSloveniaKosovoCipruIsle of ManLibanOlandaTurciaPalestinaCroatiaBelgiaSeychellesRepublica MoldovaChileAustriaItaliaMonacoLuxemburgUcrainaBraziliaPuerto RicoArmeniaKuweitAfrica de Sud
Guvernul pregătește prelungirea Stării de Alertă

Prin Hotărârea nr. 22 se propune și prelungirea Stării de Alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.04.2021.
Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.04.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.
Art.4 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.
Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.