April 11, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Realitatea Augmentată, între lumea reală şi elementele virtuale. Facebook şi-a creat un laborator pentru astfel de tehnologii

3 min readDe Liviu Redeleanu.Publicat: 08.04.2021, 08:11.
Actualizat: 08.04.2021, 08:11

Realitate augmentată, brăţara care citeşte gândurile, manipularea obiectelor virtuale sunt proiecţii ale viitorului.

Realitatea Augmentată: este o experienţă interactivă care combină lumea reală cu elemente din lumea virtuală
Vorbim astăzi despre realitatea augmentată şi cea virtuală și despre cum Facebook şi-a creat un laborator special pentru astfel de tehnologii. Compania americană şi-a prezentat de curând viziunea pentru o brăţară care să funcţioneze împreună cu ochelarii cu realitate augmentată la care lucrează de ceva vreme.

Ce este Realitatea Augumentată

Citește și:
Investiţiile în energii regenerabile cresc, odată cu evoluţia tehnologiei şi schimbarea mentalităţilor

Înainte de a vorbi despre brăţară şi ce anume face ea, vreau să lămurim ce este Realitatea Augmentată: este o experienţă interactivă care combină lumea reală cu elemente din lumea virtuală. Adică ala cum puteţi vedea acum pe ecran. Se crează astfel o lume reală augmentată de informaţia generată virtual, spre deosebire de Realitatea Virtuală, care înlocuieşte lumea reală cu una simulată. Deci m-ar inlocui si pe mine si tot ce este real in jurul meu.

Să ne întoarcem acum la brățara Facebook: aceasta poate interpreta mişcări complexe ale mâinii cu ajutorul electromiogramei care traduce activitatea neuronală în acţiuni şi le va permite celor care o poarta să interacționeze cu elementele virtuale pe care le vor vedea prin ochelarii AR. Simplu spus, Facebook susţine că brăţara ne va ajuta să mutăm un obiect digital doar gândindu-ne la el.
Reardon, director cercetare: Interfețele neuronale atunci când funcționează corect, și mai avem mult de lucru aici, se simt ca o magie.
Hrvoje Benko, director cercetare: Este un fel de cea mai pură formă de superputere. Tu controlezi, dar sistemul deduce exact ceea ce vrei să controlezi. Tot ce trebuie să faci este doar un click.

Sean Keller, director cercetare: Suntem în punctul în care putem trece de la computer personal la computer personalizat. Va deschide o nouă generație de comunicare, acces și navigare.
Facebook a plătit în 2014 două miliarde de dolari pentru a achiziționa Oculus VR, o companie specializată în realitate virtuală. Iar acum doi ani a cumpărat CTRL Labs care lucra la această brăţară cu interfaţă neuronală.
Aceste două companii au fost integrate în Facebook Reality Labs, la care lucrează în prezent o cincime dintre angajaţii Facebook, adică în jur de zece mii de oameni. Pe termen lung, Facebook speră că tehnologia le va permite celor care vor purta ochelarii şi brăţara să mişte sau să manipuleze obiectele virtuale care vor apărea suprapuse peste lumea reală, de exemplu să poată scrie la o tastatură virtuală. Asta arată angajamentul Facebook faţă de aceste tehnologii şi ambiţia lui Mark Zuckerberg de a deveni un jucător important şi pe piaţa de hardware.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.