April 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

DOCUMENT. Guvernul prelungește Starea de Alertă pentru 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie. Lista completă a măsurilor și restricțiilor

2 min readBreaking News

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, în ședința de joi, Hotărârea nr. 22. Prin acest act se propune prelungirea Stării de Alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Premierul Florin Cîțu Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
– Știre în curs de actualizare –
Cum arată textul Hotărârii nr. 22, care prelungește Starea de Alertă

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.04.2021.
Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.04.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.
Art.4 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.
Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

DOCUMENT. Măsuri de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata Stării de Alertă
Va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.
Şi în perioada 8 mai – 9 mai persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan. De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Măsurile propuse în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pot fi consultate în acest document:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.